Home / Βίζα

Βίζα

ΒίζαΌλοι πρέπει να έχουν έγκυρο διαβατήριο (ή ταυτότητα για πολίτες της ΕΕ) προκειμένου να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Οι πολίτες της ΕΕ και χωρών που ανήκουν στη διευρυμένη οικονομική περιοχή της Ευρώπης (ΕΕΑ), δεν χρειάζονται βίζα για τις επισκέψεις τους. Οι πολίτες της Αυστραλίας, του Καναδά, του Ισραήλ, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ μπορούν να παραμείνουν ως και 90 μέρες χωρίς βίζα. Για άλλες εθνικότητες θα πρέπει να κοιτάξετε τις απαιτήσεις για βίζα στο www.mzv.cz. Οι βίζα δεν είναι διαθέσιμες στα συνοριακά περάσματα ή στο Αεροδρόμιο της Πράγας έτσι η είσοδος στη χώρα θα σας απαγορευτεί αν φθάσετε και δεν έχετε ήδη βίζα. Οι πολίτες εκτός ΕΕ που επιθυμούν να μείνουν στη Δημοκρατία της Τσεχίας για περισσότερες από 90 ημέρες θα πρέπει να κάνουν αίτηση για βίζα μακροχρόνιας παραμονής, βίζα εργασίας ή κάρτα που επιτρέπει τη διαμονή. Σχετικές πληροφορίες θα πάρετε από τη πλησιέστερη πρεσβεία της Τσεχίας στη περιοχή σας, ενώ η αίτηση που θα κάνετε θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 4 μήνες νωρίτερα. Η Τσεχία εντάσσεται στη Ζώνη του Σένγκεν (μια ομάδα χωρών που επιτρέπει τη μετακίνηση χωρίς διαβατήρια εντός των ορίων της Ζώνης). Οι επισκέπτες που θα χρειαστούν βίζα μπορούν να αιτηθούν μια Βίζα Σένγκεν προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν και στις άλλες χώρες της Ζώνης. Οι κανονισμοί για χορήγηση βίζας αλλάζουν περιοδικά οπότε κάνετε ένα σχετικό έλεγχο στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας (www.mzv.cz).

Βίζα