Udhëtime/Ekskursione Ditore

Kalaja Rozmberk

Brendësia historike e Kalasë së Poshtme përfshin Sallën e Kalorësve me një tavan të jashtëzakonshëm me panele, një galeri fotografish, një armaturë dhe shtëpinë e një xhelati. I kryesuar nga kështjella e tij në kep, sheshi qendror i Rozmberk përmban Kishën e Shën Nikolausit (e ndërtuar për herë të parë në 1271 dhe e rindërtuar në shekullin e 15-të) dhe banesa të shumta në qytet të shekujve 17 dhe 18. Merrni një makinë me makinë ose planifikoni një udhëtim pranveror me biçikletë përgjatë brigjeve të bukura me pemë të Vltavës nga Český Krumlov në Rožmberk (23 km), më pas ndaloni për një drekë relaksuese në një nga baret buzë lumit të Rožmberk dhe shikoni të këqijat e mahijeve të lumit. . Nëse jeni të prirur të bëni një dalje më të gjatë me të, mund të vozisni me kanoe tuajën. Ka shumë për të punësuar dhe shumë kampingje me hije gjatë rrugës.

Rozmberk

Koha e udhëtimit nga Hoteli i Pragës në kështjellën Rožmberk nad Vltavou 2 orë është 45 minuta.

Hapur çdo ditë përveç të hënave.

Minibus Pragë – Rozmberk . Mënyra më e shpejtë për të udhëtuar midis Pragës dhe Rozmberkut. Rezervoni online.

Këshillë: Kur shkoni në Kalanë Rozmberk, mund të ndaloni në Cesky Krumlov .

Rožmberk nad Vltavou

Rožmberk nad Vltavou është pothuajse si një mini Český Krumlov. Ajo ka një kështjellë më të vogël të ndërtuar mbi shkëmbinjtë shkëmborë që shikojnë nga lumi dhe qyteti i vogël. Ky është vendi i fillimit për një udhëtim njëditor me kanoe poshtë lumit Vltava për në Çeský Krumlov.

Për më shumë informacion në lidhje me Kalanë Rozmberk, vizitoni faqen zyrtare të internetit .

Pellgu Rozmberk

Rozmberk është një pellg i madh peshku në Rajonin Jugor Bohemian të Republikës Çeke, pranë qytetit Třeboň. Sipërfaqja e tij është 4,89 kilometra katrorë dhe thellësia maksimale është 12,3 m, duke e bërë atë pellgun më të madh të Evropës Qendrore.

Pellgu u projektua dhe u ndërtua nën drejtimin e Jakub Krčín, duke punuar për shtëpinë e familjes aristokrate bohemiane të Rozmberk, dhe është emëruar pas asaj familjeje. Puna përfundoi në 1590. Në këtë kohë, shumë pellgje peshku u krijuan në të gjithë Boheminë e Jugut.

Pond Rozmberk

Artikuj të Lidhura

Back to top button