Tërheqjet Turistike

Katedralja Ortodokse SS Cyril dhe Metodius

Gjatë vitit 1942, 7 partizanë çekë, të përfshirë në vrasjen e Reinhard Heydrich, u fshehën nga ushtria naziste në këtë katedrale. Historia pas kësaj është legjenda. Është jashtëzakonisht prekëse të shohësh varrin e mbuluar me kurorë, ku partizanët u përpoqën t’i rezistonin përpjekjeve për t’i përmbytur dhe për t’i nxjerrë tym. Pas një përleshjeje të egër me armë, ata morën jetën e tyre për të mos u kapur. Aktualisht, një muze brenda kishës i nderon ata si heronj çekë. Mes shpjegimeve shumëgjuhëshe dhe vrimave të predhave dhe plumbave, do të shihni përpjekjen e fundit të dëshpëruar të partizanit për të gërmuar një tunel shpëtimi.

Drejtimet/Adresa: Chrám svatých Cyrila a Metoděje, Resslova 9 – hyrja është në Na Zderaze. Tarifa e pranimit: të rritur/fëmijë 60 CZK/30 CZK.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button