Tërheqjet Turistike

Kisha Zoja e Borëve

Church of Our Lady of the SnowNjë ditë pas ceremonisë së kurorëzimit të tij, Karli i katërt rekomandoi një manastir karmelit në një kishë që përfundoi duke shërbyer si kishë kurorëzimi. Duke pasur parasysh këtë rëndësi, u hartuan plane ndërtimi për një kishë me 3 brinjë të stilit gotik, e cila do të vinte e dyta pas katedrales së Kalasë së Pragës për sa i përket lartësisë dhe madhësisë dhe do të përfshinte më tej një pjesë të asaj që tani është Sheshi i Jungmann (Jungmannovo náměstí). Punëtoria e Peter Parler gjithashtu mori pjesë në ndërtesë. Konflikti Hussite e vonoi ndërtimin dhe vetëm kori i lartë përfundoi deri në vitin 1397. Pavarësisht se është e papërfunduar, kisha Zoja e Borëve ka qemerin më të lartë se çdo kishë tjetër e Pragës (tridhjetë e katër metra). Në fillim të shekullit të shtatëmbëdhjetë, françeskanëve të zhveshur iu dha kisha dhe manastiri nga Perandori Rudolph i dytë dhe vazhduan me shpejtësi me ndërtimin. Françeskanët ndërtuan disa qemer rrjete të stilit të rilindjes të sapo projektuar dhe e ulën çatinë më poshtë në anën perëndimore. Ata ndërtuan gjithashtu një mur të lartë fasadë që përmbante një papafingo kori. I krijuar nga një artist i paidentifikuar nga viti 1649 deri në 1651, altari parësor i Barokut të Hershëm është më i lartiAltar, Our Lady Of The Snows Church kolona e altarit në Pragë (njëzet e nëntë metra). Altari i Shpalljes së Virgjëreshës u pikturua në 1724 nga artisti Wenzel Lorenz Reiner. Altari anësor i Shën Katerinës është zbukuruar me një foto të këtij shenjtori nga artisti Georg Wilhelm Neunherz. Në anën veriore të kishës, kapela e Shën Mikaelit është e paharrueshme për shkak të altarit të stilit barok dhe kapelave pranë saj të Shën Gjonit të Nepomuk dhe Zojës së Ndihmës së të Krishterëve. Ata mbyllin oborrin në anën e përparme të kishës. Ana veriore gjithashtu krenohet me një kopje të hyrjes së varrezave të manastirit të mëparshëm. Ky ishte në një stil portali gotik, i stolisur me personazhet e kurorëzimit të Virgjëreshës Mari, Charles i katërt dhe Blanche, gruaja e tij.

Kjo kishë është pjesë e kishave katolike romake.

Kisha ndodhet në Jungmannovo náměstí 753 / 18 në New Town. Ai hapet çdo ditë nga ora 07:00 deri në 19:00.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button