Tërheqjet Turistike

Nerudova Street

Three Little Fiddlers, House SignNjë rrugë tjetër që nuk duhet humbur në Pragë është rruga Nerudova, e quajtur sipas shkrimtarit çek të shekullit të 19-të, Jan Neruda. Kjo rrugë është gjithashtu pjesë e Rrugës Mbretërore që mbretërit do të ndiqnin në rrugën e kurorëzimit të tyre, dhe shumë prej shtëpive që aktualisht e rrethojnë atë shkojnë deri në kohërat mesjetare. Rruga është e njohur edhe për simbolet e saj të shtëpive të cilat u përdorën derisa numrat i zëvendësuan. Simbolet, megjithatë, kishin shumë për të thënë për statusin dhe profesionin e pronarit të shtëpisë. Për shembull, ekziston një shtëpi e quajtur Three Little Fiddles, e cila ishte e përshtatshme sepse i përkiste një familjeje prodhuesish violinash rreth vitit 1700. Shembuj të tjerë përfshijnë Shtëpinë e Kupës së Artë, të cilën e zotëronte një argjendari. Rreth mesit të rrugës, ka një serë që del jashtë rreshtit. Legjenda thotë se kalorësi pa kokë kalon nëpër ndërtesë çdo të premte duke pritur që shpirti i tij të çlirohet, por askush nuk di si ta ndihmojë. Sot, shumë prej atyre shtëpive të çuditshme janë kthyer në hotele, restorante dhe dyqane të vogla.

Nerudova street house signs

Artikuj të Lidhura

Back to top button