Aktivitetet

Sportet e ujit

Sportet ujore janë një pjesë e madhe e atraksionit të Pragës, veçanërisht në muajt e verës. Ka shumë vende në qytetin e Pragës si lumenj, liqene, diga uji dhe rezervuarë artificialë të ujit, të cilat të gjitha ofrojnë mundësi të shkëlqyera për të gjitha llojet e sporteve rekreative ujore. Sportet ujore që janë veçanërisht të njohura në Pragë përfshijnë notin, hipur në varkë, rrëshqitje në ajër, jaht, kanoe dhe rafting. Një nga sportet më të njohura ujore është gjithashtu një kalim kohe mjaft e njohur për popullin çek në Pragë: sllallomi në ujë. Kursi më i frekuentuar dhe më i kërkuar në të gjithë Republikën Çeke është një udhëtim nëpër kanalin e Trojës në Pragë. Sportet ujore janë të njohura dhe të mundshme në qytet për shkak të infrastrukturës së tyre të qëndrueshme ujore. Lumi Vltava është i përsosur dhe rrjedh në një sfond të bukur, ndërsa Troja Cana është e përmbytur me ujë gjatë gjithë vitit dhe është e përkryer për sportet ujore. Zonat ujore në Pragë përfshijnë diga, liqene dhe lumenj. Përveç këtyre trupave natyrorë të ujit, ka edhe burime të tjera argëtimi dhe sporti të lidhura me ujin. Ka parqe ujore ose parqe ujore, të cilat në thelb janë zona dëfrimi që ofrojnë shumë mundësi rekreative ujore. Kanali i ujit të bardhë të Trojës është i përsosur për ata njerëz që e duan bukurinë e jashtme dhe kanë dashuri për adrenalinën. Pajisjet dhe varkat mund të merren lehtësisht me qira për sporte të ndryshme ujore si kajak, kanotazh, rafting dhe rrëshqitje në ajër.

Zona e sporteve ujore e Pragës – Troja (kanali i Trojës)

Vodácká 8, Pragë 7 – Troja; www.vodackyareal.cz

Pranë kopshtit zoologjik të Pragës ka një rrjedhë uji të sigurt dhe të aksesueshëm. Megjithëse pjesa e poshtme dhe e sipërme janë për fillestarët, një pjesë kyçe e kanalit është e rezervuar për ujësjellës të aftë me një vlerësim vështirësie prej WW III+. Pranë kanalit është një mur ngjitjeje, një rrugë patinazhi në linjë dhe objekte të tjera sportive.

Informacion: një objekt për marrjen me qira të pajisjeve sportive ujore (kano, kajakë, vozita, xhaketa shpëtimi, kostume uji), udhëtime me rafting, kanoe dhe kajak në ujë të qetë dhe të egër, kurse rafting dhe bazat e kanoit, kurse shpëtimi në ujë.

Qendra e Adrenalinës

Lodnická 1, Pragë 4 – Hodkovičky; www.adrenalinecentre.cz

Udhëtimet e garave shkojnë nga Sheshi Palackého në Qytetin e Vogël, të shijuar nga kalimi i dy kanaleve. Kalimi i parë i pendës është i pjerrët dhe uji fluturon fjalë për fjalë nëpër kanalin e ngushtë, ndërsa i dyti, përkundrazi, prodhon disa valë shumë të bukura. Udhëtimet e ujësjellësve zhvillohen nga maji deri në tetor, me rezervime paraprake.

Kajaky.cz

U Topíren 2, Pragë 7 – Holešovice; www.kajaky.cz

Një dyqan me qira për pajisje sportive ujore, i cili organizon edhe kurse kajak në nivele fillestare dhe mesatare. Ju do të mësoni terminologjinë bazë të lundrimit me varkë dhe rregullat për ujin. Kurset zhvillohen nga prilli deri në tetor.

Parajsa me varkë (Vodácký Ráj)

Císařská louka 27, Pragë 5 – Smíchov; www.vodackyraj.cz

Nëse ju mjaftuan turmat që rrëmbejnë në rrugët e qendrës së qytetit, atëherë ejani për të parë pamjet e Pragës nga uji – me kanoe ose kajak. Do të niseni nga ishulli Císařská louka, do të vazhdoni poshtë në Urën Jiráskův, atje për të shijuar pamjet panoramike të Teatrit Kombëtar, Kështjellës së Pragës dhe Kodrës Petřín dhe më pas do të ktheheni duke kaluar pranë Vyšehrad. Ose bëni një udhëtim romantik për dy persona larg qendrës së qytetit, në rrjedhën e sipërme të Velká Chuchle dhe Modřany. Vodácký Ráj gjithashtu ofron varka për shitje dhe me qira varka dhe gomone, dhe pothuajse të gjitha pajisjet përkatëse për sportet ujore.

HG Sport

Vodácká 12, Pragë 7 – Troja; www.hgsport.cz

Kajak në det është një lloj aktiviteti sportiv ujor me rritje të shpejtë që mund të shijoni në lumin Vltava. HG Sport në Pragë ofron dy rrugë interesante për t’ju treguar kryeqytetin nga një këndvështrim i ri.

Një rrugë është menduar për adhuruesit e natyrës dhe të çon përgjatë luginës së lumit Vltava nga Troja në Klecany. Këtu mund të provoni se si funksionon vërtet një kajak në det. Vozitësit e aftë mund të shijojnë një udhëtim nga Troja në qendër të qytetit dhe mbrapa. Kajakët mund të merren me qira edhe individualisht. Dhe për më tepër, në Trojë mund të shijoni kanalin e sllallomit në ujë të egër. Fillestarët mund të regjistrohen për të dyja aktivitetet me shkollën e sporteve ujore HG Sport.

Artikuj të Lidhura

Back to top button