Qyteti i Vogël

Turne në këmbë

Shëtitja Malá Strana

Mund të përkthehet si 'Qyteti i Vogël' në anglisht, por mos u mashtroni – Malá Strana është një nga atraksionet…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

John Lennon Wall

Gjatë viteve 1980, John Lennon u bë simboli për të gjithë protestuesit çekë antiqeveritar, pasi ata shkarravitën tekstet e tij…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Nerudova Street

Një tjetër rrugë që nuk duhet humbur në Pragë është rruga Nerudova. E emëruar sipas shkrimtarit çek të shekullit të…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Nikollës (Qyteti i Vogël)

Kjo kishë e mrekullueshme barok është ndërtuar midis 1704-1755 nga Kilian Dientzenhofer, është një nga kishat më të bukura barok…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Church of Our Lady Victorious

Kisha e Zojës Fitimtare, e ndërtuar në vitin 1613, ka në altarin e saj qendror një figurë prej dylli 47…

Lexo më shumë »
Lagjet e qytetit

Lesser Town (Malá Strana)

Lagjja e Vogël (Mala Strana), e quajtur fillimisht Qyteti i Ri i Pragës dhe më vonë i quajtur Qyteti i…

Lexo më shumë »
Accommodation

Lagjet, Vende për të Qëndruar

Ekziston një zgjedhje e madhe akomodimi në Pragë, nga hotelet intime, romantike të bazuara në shtëpitë historike të qyteteve, tek…

Lexo më shumë »
Back to top button