Turne në këmbë

Turne në këmbë

Shëtitja Malá Strana

Mund të përkthehet si 'Qyteti i Vogël' në anglisht, por mos u mashtroni – Malá Strana është një nga atraksionet…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Ecni përreth Petřín

Si një pikë e favorshme me pamje nga Praga, Petřín është e vështirë për t'u mposhtur, veçanërisht nëse ngjiteni në…

Lexo më shumë »
Kalaja e Pragës

Shëtitja e Kalasë së Pragës

Për të gjitha vendet e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në Pragë, imazhi i vetëm përcaktues i qytetit është Kalaja. E…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Përgjatë Vltava deri në Vyšehrad

Kjo shëtitje fillon jashtë Teatrit Kombëtar të bukur, i cili u pagëzua në 1881 për të nderuar Princin e Kurorës…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Ecja e Rrugës Mbretërore

Midis shekujve 15 dhe 19, monarkët çekë në rrugën e tyre drejt kurorëzimit do të përpunonin përgjatë asaj që njihet…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Shëtitja e lagjes hebreje

Turneu fillon në Rudolfinum dhe përfundon në sheshin e qytetit të vjetër. Që në shekullin e 10-të, hebrenjtë filluan të…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Ura e Karlit në shëtitjen e Sheshit të Qytetit të Vjetër

Aty ku shumë qytete evropiane u dëmtuan, ndonjëherë u rrafshuan me tokë nga fatkeqësitë dhe konfliktet – jo më pak…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Vyšehrad Walk

Bazilika e Shën Pjetrit dhe Shën Palit në Vyšehrad është një pamje imponuese; njëri për të rivalizuar atë të Kalasë…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Shëtitja hyrëse e Pragës

Për shkak të shkallës së saj relativisht të vogël, shumë nga vendet më të rëndësishme historike të Pragës mund të…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Sheshi i Qytetit të Vjetër deri në Shëtitjen e Shtëpisë Komunale

Ndërsa zemra moderne e Pragës rreh në Sheshin Wenceslas, e kaluara e qytetit mbahet shumë e gjallë në Sheshin e…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Turne Vyšehrad

Vyšehrad u ofron vizitorëve në Pragë një shëtitje të këndshme dhe të relaksuar që zgjat rreth dy deri në tre…

Lexo më shumë »
Activities

Aktivitetet

Praga po shpërthen me gjëra për të bërë. Highbrow kërkon mundësi rivale për argëtim më joserioz. Pavarësisht nëse zgjidhni trashëgiminë…

Lexo më shumë »
Back to top button