Hartat e qytetit

Përpara se të udhëtoni në Pragë, është mirë të shkarkoni dhe printoni një hartë të Pragës. Prague Airport Transfers ofron një hartë të qendrës së qytetit të Pragës si një shkarkim pa pagesë . Ju gjithashtu mund ta merrni këtë hartë me një udhëzues xhepi nga shoferi juaj nëse rezervoni një transfertë aeroporti nga aeroporti. Kjo hartë e Pragës ju tregon disa nga zonat kryesore me interes, si Sheshi i Qytetit të Vjetër, Ura e Karlit, Sheshi Wenceslas dhe Kalaja e Pragës. Kjo hartë përfshin gjithashtu një hartë të sistemit të transportit publik të Pragës, i cili do t’ju çojë kudo në qytet që dëshironi të shkoni. Është një hartë shumë e përditësuar dhe e lehtë për t’u përdorur, por nëse keni nevojë për një hartë në shkallë më të madhe me periferitë e Pragës, mund të shkarkoni një hartë falas nga Turizmi Çeke. Harta e tyre është dukshëm më e madhe dhe i kushtohet sportit dhe aktiviteteve relaksuese.

Për ata që nuk kanë nevojë për planifikim shtesë paraprakisht, mund të jeni shumë mirë duke marrë harta të thjeshta nga tavolinat e pritjes së hoteleve ose qendrat e informacionit turistik. Cilësia e atyre hartave mund të ndryshojë dhe ndonjëherë do të përfshijë sasi mjaft të konsiderueshme reklamash sesa informacione të dobishme që po kërkoni. Por ata janë të lirë, gjë që është mirë.

Së fundmi, ka disa harta të mira për shitje ose të përfshira në udhërrëfyes, por ato nuk janë vërtet të nevojshme për vizitorët afatshkurtër. Shumica e vizitorëve nuk dalin jashtë zonave të qendrës së qytetit dhe hartat falas do të bëjnë të njëjtën punë si hartat me pagesë.

Back to top button