Qytet i vjetër

Qyteti i Vjetër (Staré Město) është i zhytur në histori. Që nga shekulli i IX-të, tregtarët nga e gjithë bota do të takoheshin këtu, në udhëkryqin e rrugëve tregtare. Pjesa jugore e Qytetit të Vjetër është kryesisht një labirint rrugësh të ngushta dhe oborre të harkuara që fshehin shtëpi me kapakë, vitrina dyqanesh të pikturuara me gaz, kisha dhe taverna. Sheshi i Qytetit të Vjetër, Ora Astronomike dhe Bashkia e Vjetër janë atraksionet më të mira, të cilat çdo vizitor duhet t’i shohë gjatë ecjes në këtë lagje. Ura e Karlit lidh Qytetin e Vjetër me Lagjen e Vogël.

 • Rruga Celetná

  Kjo rrugë ndodhet në qytetin e vjetër dhe është një nga rrugët më të rëndësishme të rrethit. Ajo është e mbushur me histori që daton…

  Lexo më shumë »
 • Týn Yard – Ungelt

  Në fillim të shekullit të 12-të, kjo zonë e qytetit ishte në thelb pika e hyrjes për këdo që vinte në qytet për të bërë…

  Lexo më shumë »
 • Kisha e Shën Nikollës (Sheshi i Qytetit të Vjetër)

  Kjo kishë e Shën Nikollës ishte një ndërtesë gotike dhe ishte kisha famullitare e qytetit të vjetër përpara se të ndërtohej kisha Tyn. Ajo u…

  Lexo më shumë »
 • Shtëpia në Këmbanën e Gurit

  Shtëpia në Këmbanën e Gurit konsiderohet nga shumë njerëz si ndërtesa më e bukur në të gjithë Qytetin e Vjetër dhe mendohet se dikur i…

  Lexo më shumë »
 • Church of Our Lady before Tyn

  Ejani për të parë këtë kishë mbresëlënëse famullitare të qytetit të vjetër, veçanërisht gjatë natës. Kjo kishë gotike është ndërtuar në vitin 1365 në vendin…

  Lexo më shumë »
 • Prague Christmas Markets

  Tregjet e Krishtlindjeve në Pragë fillojnë më 29 nëntor dhe funksionojnë çdo ditë gjatë gjithë dhjetorit deri më 1 janar. Tregjet zakonisht janë të hapura…

  Lexo më shumë »
 • Rruga Pařížská

  Rruga Pařížská, rruga më e mirë borgjeze, falë vendndodhjes së saj, i ka takuar gjithmonë rrugëve me një përqendrim të lartë të dyqaneve luksoze, kafeneve,…

  Lexo më shumë »
 • The Old Town

  Krijimi i Qytetit të Vjetër (Staré Město) u përfundua pas vitit 1230 duke ndërtuar fortifikime rreth zonës së qytetit. Për dy deri në tre shekuj,…

  Lexo më shumë »
Back to top button