Qytet i vjetërTërheqjet Turistike

Kisha e Shën Nikollës (Sheshi i Qytetit të Vjetër)

Kjo kishë e Shën Nikollës ishte një ndërtesë gotike dhe ishte kisha famullitare e qytetit të vjetër përpara se të ndërtohej kisha Tyn. Ajo u mor nga murgjit benediktinë gjatë Kundër-Reformimit të tokave çeke gjatë viteve 1600 dhe më pas u rindërtua në një stil barok gjatë viteve 1700 nga Kilian Ignac Dienzenhofer. Ana që ka përballë Bashkinë e Vjetër është impozante, ashtu siç duhej të ishte për t’u përshtatur me bujarinë që shfaqte kjo zonë.

Brenda kishës, mund të shihni një sasi të madhe dekorimesh të hollë nga Bernardo Spinetti dhe përmban piktura nga Petr Assamo që përshkruajnë skena nga jeta e Shën Nikollës dhe Shën Benediktit. Po aq mbresëlënëse sa pikturat është llambadari që iu dha kishës nga Car Nikolla II, një nga carët më të famshëm rusë.

Historia e kësaj kishe është një plan kohor i shumë betejave fetare dhe historisë sociale të vendit. Prandaj është një vizitë e domosdoshme për çdo adhurues të historisë që vjen në qytet. Meqenëse pjesë të ndryshme të kishës u ndërtuan në periudha të ndryshme – me pjesën e fundit që u shtua deri në vitin 1906 – kjo do të thotë se pavarësisht periudhës së historisë çeke që ju intereson, do të gjeni diçka me interes të madh në Kishën e Shën. .Nikolla.

Artikuj të Lidhura

Back to top button