Koha më e mirë për të vizituar

Praga ka një klimë kontinentale, me verë të nxehtë dhe dimër të ftohtë. Për t’iu përgjigjur pyetjes Kur është koha më e mirë për të vizituar Pragën , duhet marrë parasysh se moti i Pragës mund të ndryshojë ndjeshëm nga viti në vit dhe nuk mund të parashikohet shumë larg përpara. Disa vite janë më të ftohta, dhe disa janë dukshëm më të ngrohta. Ndoshta koha më e mirë për të vizituar Pragën është në fund të pranverës, rreth majit dhe qershorit, ose në fillim të vjeshtës, si në shtator, kur moti nuk është shumë i nxehtë apo i ftohtë dhe qyteti nuk është i mbipopulluar.

Nuk është e pazakontë gjatë verës që temperaturat të arrijnë deri në 35°C (95°F), dhe në dimër mund të jetë deri në -15°C (5°F). Temperatura mesatare e lartë nga maji deri në shtator është 22°C (72°F), me një mesatare të ulët prej 12°C (54°F) dhe mesatarisht shtatë orë me diell në ditë.

Pranvera dhe vera ka të ngjarë të jenë stinët me diell, ndërsa periudha midis majit dhe gushtit është më me shi – stuhitë dhe shirat e papritur janë të zakonshme, prandaj mos harroni ombrellën tuaj. Sasia e reshjeve është mjaft e qëndrueshme gjatë gjithë vitit, me vetëm pak më shumë në pranverë dhe vjeshtë dhe stuhi shumë të rastësishme verore.

Dhjetori është koha për të vizituar tregjet e Krishtlindjeve ose për t’u bashkuar me turmat e Vitit të Ri që festojnë në rrugë në fund të vitit. Është gjithashtu një kohë e mirë për dashamirët e koncerteve dhe operës. Bora është mjaft e rrallë në Pragë, por muajt më të mirë për të pasur një shans për të parë qytetin e mbuluar me një batanije të bardhë janë janari dhe shkurti.

Nëse po planifikoni të vizitoni Pragën gjatë sezonit të pikut të verës, përgatituni për restorante dhe hotele të mbushura me njerëz dhe një qytet plot me turistë. Por pavarësisht se në cilën kohë të vitit, Praga do t’ju tregojë sharmin e saj në çdo stinë.

Back to top button