Transporti

Biletat e transportit publik

Ju duhet të blini një biletë para se të hipni në autobus, tramvaj e, zyrat për informim të turistëve të Pragës dhe zyrat për bileta të stacionit të metrosë. Biletat janë të vlefshme në tramvaj, metro, autobus dhe teleferikun Petřín. Biletat e transportit publik mund të përdoren në çdo lloj të transportimit publik dhe mundësojnë bartje në mes të linjave (nga metro në metro, nga tramvaji në tramvaj, etj.)

Read More »

Stacioni Kryesor i Trenit në Pragë (Hlavní nádraží)

Stacioni Kryesor i Trenit në Pragë është një nga lavditë e fundit arkitekturore, teksa jepte shpirt Perandoria Habsburge, realizuar nga Josef Fanta dhe çelur në vitin 1909, me emrin Franz-Josefs Bahnhof. Më vonë do të merrte emrin Stacioni Wilson, ndërsa sot rëndom thirret Stacioni Kryesor. Në vitet 1972-1979 stacionit iu shtua edhe një godinë me terminale të reja, mes të cilave edhe një terminal nëntokësor dhe një rrugë kryesore në tarracën e terminalit.

Read More »

Çmimet e taksive në Pragë

Këshilli i Bashkiak i Pragës ka marrë masa të forta kundër namit të keq të taksistëve mashtrues nëpër qytet, duke vendosur një rrjet stendash për taksitë, shënjuar me të kuqe e të verdhë, ku janë publikuar tarifat e sakta drejt vendeve të ndryshme të qytetit, megjithatë taksistët e Pragës vazhdojnë të përpiqen që t’i mashtrojnë pasagjerët sa herë munden.

Read More »

Stacioni Kryesor i Autobusëve në Pragë (Florenc)

Shumica e lidhjeve ndërkombëtare përfundojnë në Pragë, në stacionin Florenc, që gjendet mes Linjave B dhe C të metrosë, në Florenc. Stacioni kryesor i autobusëve shërben si për udhëtime të distancave të gjata, ashtu edhe për udhëtime brenda për brenda vendit. Që këtu mund të shkoni në qendrën e qytetit, nëpërmjet linjës B të metrosë, në veç 5 minuta.

Read More »

Udhëtimi në Republikën Çeke, Shëtitja

Përdorimi i trenave të Republikës Çeke është mbase mënyra më e mirë për t’u futur brenda në këtë shtet, pasi që ata janë të lirë, efikas dhe shtrihen pothuajse në të gjitha qytetet e shtetit. Çuditërisht, udhëtimi me autobus mund të jetë një mënyrë më e shpejtë për të arritur në destinacion, por problemi është se ata zakonisht janë pak më të shtrenjtë. Oraret për shërbimet e autobusëve dhe trenave mund të gjenden në jizdnirady.idnes.cz.

Read More »

Taksitë në Pragë

Praga është një destinacion shumë i famshëm për bukurinë e saj por gjithashtu i famshëm duke iu falënderuar shoferëve mashtrues të taksive që funksionojnë atje, të famshëm për grabitjen e secilit që duket si turist – duke përfshirë kryetarin e komunës Pavel Bém i cili po hiqej në mënyrë të famshme me mustaqe të rreme në udhëtimin e tij të fshehtë inspektues.

Read More »