Këshilla/KëshillaTransporti

Udhëtarët me nevoja të veçanta

Wheelchair, Travellers with Special NeedsMegjithëse Praga nuk është aq e aksesueshme për ata me nevoja të veçanta sa shumë qytete të tjera, lehtësirat po përmirësohen ngadalë. Gjërat bëhen të vështira për ata me karrige me rrota nga shumë rrugë të ngushta të mbuluara me asfalt të pabarabartë që gjenden këtu, por rampat po ndërtohen në shumë ndërtesa për të rritur lehtësinë e aksesit. Hotelet dhe transporti publik gjithashtu rrisin aksesin e tyre për ata me nevoja të veçanta, megjithëse vetëm një pakicë restorantesh janë miqësore me karriget me rrota në qytet.

Nëse dëshironi të planifikoni udhëtimin tuaj në Pragë duke përdorur stacionet e metrosë, tramvajet dhe autobusët miqësorë me karriget me rrota, duhet të vizitoni www.dpp.cz. Do të zbuloni gjithashtu se oraret për autobusët e ndryshëm tregojnë se cilët janë miqësorë me karriget me rrota. Për të shkuar nga aeroporti në qendër të qytetit të Pragës, organizoni transportin me Organizatën e Karrigeve me rrota të Pragës.

Nëse jeni në një karrige me rrota dhe karriga juaj me rrota është e palosshme, mund të porosisni një transfertë me minibus privat nga Transfertat e Aeroportit të Pragës . Ata do t’ju ndihmojnë për të gjitha kërkesat tuaja, por për fat të keq, ata nuk ofrojnë automjete me rampa.

Zyra e Informacionit Turistik të Pragës (PIS) ka një broshurë të shkëlqyer të quajtur Atlasi i Aksesueshmërisë për Personat me Lëvizshmëri të Dëmtuar. Ky përmban të gjithë informacionin që i nevojitet një përdoruesi me karrige me rrota për të shijuar qëndrimin e tij në Pragë. PIS gjithashtu ofron botime të ndryshme në braille për ata me dëmtime shikimi. Nëse keni nevojë të gjeni një tualet publik në Pragë që është i përshtatshëm për përdoruesit e karrigeve me rrota, mund ta gjeni pranë zyrës së PIS.

Organizata e përdoruesve të karrigeve me rrota

Këtu mund të merrni me qira karrige me rrota, si dhe makina të përshtatura për personat me aftësi të kufizuara. Ato gjenden në Praha 8, Karlínské nám.12 dhe mund të merren në numrin e telefonit i+420 224 816 997.

Unioni i të Verbërve dhe Personave me Shikim të Dobtë

Kjo organizatë ofron informacion për ata me dëmtime në shikim. Më shumë informacion mund të gjeni në www.braillnet.cz .

Shoqata e Personave me Aftësi të Kufizuara

Ato ofrojnë një udhëzues që tregon të gjitha vendet në Pragë të aksesueshme për personat me aftësi të kufizuara dhe tregojnë mundësitë e transportit dhe turnetë miqësore me aftësinë e kufizuar. Faqja e tyre e internetit është www.pov.cz.

Pragë e arritshme

www.accessibleprague.com ; turne të specializuara në Pragë për personat me aftësi të kufizuara.

Artikuj të Lidhura

Back to top button