Këshilla/Këshilla

Qasje në internet / Wi-Fi

Free Wifi in PraguePraga dhe Republika Çeke janë pika të nxehta të lidhura mirë dhe të mbuluara me Wi-Fi. Shumica e hoteleve, duke përfshirë bujtinat, e ofrojnë atë falas për mysafirët, megjithëse herë pas here pronat më të shtrenjta paguajnë ekstra për këtë shërbim. Për më tepër, një numër në rritje i bareve, kafeneve dhe restoranteve ofrojnë Wi-Fi falas, i cili zakonisht shënohet në derë me shenjën ndërkombëtare wi-fi.

Vendet më të përshtatshme dhe më të besueshme për të pasur akses në Wi-Fi sa më shpejt janë restorantet McDonald’s dhe KFC, të cilat ofrojnë Wi-Fi falas në të gjithë Republikën Çeke. Dhe sigurisht, për të mos harruar zinxhirët e kafesë si Starbucks, ato ofrojnë gjithashtu WiFi falas me çdo blerje kafeje.

Internet celular 4G/5G

Mund të lidheni me internetin edhe nëpërmjet operatorit tuaj celular, në varësi të tarifës dhe aksesit në roaming (duke përdorur 4G/HSDPA/5G). Nëse do të qëndroni më gjatë, ia vlen të blini një kartë SIM lokale dhe të rregulloni një tarifë për brezin e gjerë celular. Lidhja, veçanërisht në Pragë dhe qytete të tjera të mëdha, është e shpejtë dhe shumë e besueshme. Konsideroni internetin me parapagesë celulare nga T-Mobile, o2 ose Vodafone. Kjo ju jep akses të pakufizuar në internet për rreth 500 deri në 800 CZK në muaj (ofertat ndryshojnë). Gjithashtu është e mundur të aktivizoni vetëm një paketë interneti njëditore, duke paguar rreth 3o deri në 50 CZK për një ditë hyrje në internet. Nuk kërkohet asnjë kontratë; blini një paketë karte SIM me parapagesë ose kërkoni ndihmë nga stafi.

Artikuj të Lidhura

Back to top button