Këshilla/KëshillaPazar

Orari i hapjes

bankat

Nga e hëna në të premte 08/9:00 – 16/17:00

Dyqane

Disa janë të mbyllura të dielën, por në qendër, do të gjeni shumë dyqane dhe qendra tregtare të hapura më vonë dhe të dielave. Nga e hëna në të premte 9:00-18:00, të shtunën 9-12/13:00. Qendrat e mëdha tregtare mbyllen në orën 8/10:00 pasdite.

Muzetë/Atraksionet

Atraksionet dhe muzetë kryesore janë zakonisht të hapura të martën deri të dielën nga 10 e mëngjesit deri në 18:00, por ka disa përjashtime (si sinagoga e Muzeut Hebre është e mbyllur të shtunën)

Klubet e vallëzimit/natës:

Qendra e qytetit zakonisht është e hapur çdo ditë nga ora 22:00 – 03/05:00 e mëngjesit (zakonisht mbyllet më herët gjatë ditëve të javës). Shkoni në qytet të enjten, të premten ose të shtunën mbrëma, kur baret dhe diskotekat janë shpesh të hapura deri në orët e hershme. Restorantet dhe kafenetë: përgjithësisht janë të hapura nga ora 11:00-23:00/24:00.

Pub / Salla birrash

Shumica e bareve hapen para drekës dhe mbyllen rreth orës 22:00 ose 23:00.

Bare

Orari i hapjes ndryshon, por nuk është e pazakontë të gjesh bare që mbyllen herët në mëngjes dhe hapen vonë pasdite. Disa madje nuk mbyllen.

Përkujtues çdo ditë

të hënave

Shumica e pamjeve kryesore si Lagjja Hebraike dhe Kalaja e Pragës janë të hapura. Megjithatë, shumë nga pamjet e tjera, si Muzeu i Kubizmit Çek, Kapela e Betlehemit (gjatë dimrit), Kisha e Loretës, Shtëpia e Unazës së Artë, Muzeu i Artit Mesjetar dhe Pallati Sternberg, janë të mbyllura.

Nëse jeni duke udhëtuar një ditë, Kutná Hora (Kisha Sedlec Bone) dhe Terezín janë të hapura. Tre kështjellat më të njohura: Konopiště , Křivoklát dhe Karlštejn, janë mbyllur.

Të martën deri të premten

Çdo pamje është e hapur në Pragë, pavarësisht nga sezoni.

të shtunave

Pamjet e lagjes hebreje – janë të mbyllura. Nëse planifikoni një udhëtim, krematoriumi, Columbarium dhe memoriali i Terezín janë gjithashtu të mbyllura.

të dielave

Katedralja e Kalasë së Pragës St Vitus është e mbyllur të dielën në mëngjes për meshë. Disa dyqane kanë reduktuar orarin ose janë mbyllur.

Artikuj të Lidhura

Back to top button