Këshilla/KëshillaRestorantetSiguria

Këshilla për të ngrënë jashtë në Pragë

Advice for Eating out in Prague

Mos harroni, në Pragë ekzistojnë dy ekzistenca paralele: qyteti i vërtetë dhe qyteti turistik. Në mënyrë tipike, nëse dilni dy minuta jashtë zonës turistike, do të zbuloni vlerë, shërbim dhe ambient superior për restorantet.

Një element i madh i hijeshisë së Pragës bëhet i qartë duke shëtitur pa qëllim nëpër lagjet e vjetra dredha-dredha të qytetit për të mrekulluar ndërtesat, për të parë njerëzit dhe për të nuhatur restorantet e këndshme. Mund të hani mirë këtu shumë lirë, ose shumë shtrenjtë gjithashtu. Ju do të paguani për një vakt standard në Vjenën fqinje për t’ju blerë një banket në Pragë nëse zgjidhni restorantin tuaj me zgjuarsi.

Ushqimet me vlerën më të mirë ofrohen si menu të veçanta ditore në orët e drekës (nga ora 11:30-14:30). Ofrohen oferta në shumicën e restoranteve, kryesisht për biznesmenë/gratë vendase. Menutë quhen shpesh menutë e drekës së biznesit.

Vende turistike të mbivlerësuara

Old Town Square RestaurantKudo që shkojnë turistët, në mënyrë të pashmangshme shfaqen edhe restorante me çmim të lartë, veçanërisht rreth Sheshin e Qytetit të Vjetër . Do të ishte më mirë të shëtisni disa minuta larg zonave turistike për të gjetur një vend për të ngrënë, në vend që të paguani shumë nga paratë tuaja të fituara me vështirësi për një vakt identik. Përveç mishit dhe patateve tradicionale çeke , do të zbuloni bare në modë, me kosto efektive dhe shumë institucione të sofistikuara etnike. Për atmosferë, opsionet përfshijnë sallat e errëta, tradicionale çeke të birrës , darkat elokuente të Art Nouveau dhe kafenetë moderne dhe në modë.

Kur jeni në sheshin Wenceslas , sigurohuni që shitësit e ushqimeve të mos ju kursejnë. Gjithashtu, ata shpesh vendosin ushqim shtesë në porosinë tuaj në mënyrë që të marrin më shumë para nga ju – kontrolloni kusurin dhe ushqimin që keni marrë.

Kujdes për kundër

Shumë restorante i kushtojnë më shumë vëmendje mashtrimit të vizitorëve të papërvojë (dhe madje edhe njerëzve vendas) sesa ushqimit të tyre. Vizitorëve shpesh u shërbehet një vakt më pak i kushtueshëm se vakti që ata blenë, u paraqitet një menu me listë çmimesh “me porosi”, tarifohen më shumë për artikujt që nuk i kanë porositur ose i kanë ndryshuar shkurt. Përpiquni të flisni disa fjalë çeke sepse kjo do t’ju sigurojë që të merrni një shërbim superior. Refuzoni çdo menu pa çmime të qarta dhe të qarta. Jini të kujdesshëm ndaj kamarierëve që fryjnë faturën. Kur paguani faturën tuaj, shikoni nga afër artikujt në të dhe kontrolloni çdo rresht. Tarifat e shërbimit shpesh shtohen—në këtë rast; nuk ka nevojë të bëni një bakshish. Taksa do të përfshihet gjithmonë në kosto, kështu që kjo nuk duhet të shtohet më vonë.

Pagesa e një faturë

Bëhuni zakon të paguani për ushqimin tuaj me paratë që keni tërhequr nga një arkë. Paguani vetëm me fatura të mëdha nëse është e nevojshme dhe kontrolloni gjithmonë ndryshimin që ju jepet. Nëse blini duke përdorur një kartë krediti, mos e lini të largohet nga sytë tuaj.

Hotel U Prince Restaurant

Pirja e duhanit në restorante

Pas ligjit të ri për duhanin, i cili hyri në fuqi në vitin 2010, restorantet dhe pub-et duhej të zgjidhnin një nga tre etiketat e mëposhtme për t’u vendosur në hyrje të ambienteve: pirja e duhanit lejohet, pirja e duhanit e ndaluar ose e përzier. Etiketa e përzier përdoret për vendet që kanë hapësira të ndara fizikisht për duhanpirësit dhe jo-duhanpirësit.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button