Restorantet

Restorante Kosher

Restorantet më të njohura kosher të Pragës janë restorantet e komunitetit hebre King Solomon dhe Shalom Pragë. Dyqanet lokale (ndoshta dyqani më i mirë kosher është në Rrugën Bilkova) ofrojnë një përzgjedhje të kufizuar të ushqimit kosher. Vetëm hotelet e zgjedhura luksoze ofrojnë mëngjes të mirë. Shumë turistë mbërrijnë me shumë gjëra kosher nga shtëpia, por nuk ka nevojë ta bëni këtë. Nëse jeni duke kërkuar për strehim miqësore në Pragë, mund të bëni një rezervim në apartamentet kosher të stilit të hotelit Maisel.

Restorant Kosher King Solomon

Ky është një restorant kosher i këndshëm, luksoz dhe i zbukuruar, vetëm dy minuta më këmbë nga sinagoga Vjetër-New. Çmimet janë mjaft të larta, por ushqimi është shumë i mirë për udhëtarët Ashkenazi. Judenjtë sefardikë mund të përjetojnë pak konfuzion me shijen Ashkenazi të ushqimit. Gjithsesi, është restoranti më i mirë kosher në Pragën hebraike! faqe interneti

Shochet: rabini Weiser nga Vjena

Niveli i kashruthit të mishit: kosher Le Mehadrin, Chassidishe

Hechsher: rabin Jerochim

Mashgiach: Tmidi

Adresa: Siroka 8, Josefov

Restoranti Kosher i Komunitetit Hebraik të Pragës Shalom

Ky restorant kosher ndodhet shumë afër Sinagogës Vjetër-Re dhe është shumë popullor; për Shabbat ose grupe të mëdha rezervimet janë thelbësore. Restoranti ka një çmim të arsyeshëm dhe ju mund të ndjeni atmosferën e komunitetit lokal hebre të Pragës. Edhe pse ushqimi është i një cilësie mesatare, është një përvojë e mirë për të cilën nuk do të pendoheni. faqe interneti

Shochet: komuniteti hebre i Pragës ose mishi i mbretit Solomon

Niveli i kashruthit të mishit: Glatt kosher

Hechsher: rabini Karol Efraim Sidon

Mashgiach: Tmidi

Adresa: Maiselova 18, Josefov

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button