Restorantet

Restorante vietnameze

Kuzhina vietnameze është e njohur në Pragë, me disa restorante autentike vietnameze në të gjithë qendrën e qytetit. Komuniteti vietnamez është mjaft i madh në Republikën Çeke (Praga është shtëpia e mijëra emigrantëve vietnamezë), shumica e këtyre restoranteve drejtohen nga pronarë autentikë vietnamezë. Megjithatë, nuk është e lehtë të gjesh gatime të mira vietnameze. Këshilla jonë e mirë është të shkoni për në Pho Vietnam Tuan&Lan — megjithëse do të gjeni një bollëk vendesh të tjera po aq të mira.

Pho Vietnam Tuan & Lan

Ky restorant vietnamez i qëndrueshëm dhe ushqimor pa mundësi për t’u ulur është i zënë gjatë drekës. Të gjithë të varurit vijnë këtu për padyshim supën më të mirë pho të stilit vietnamez në qytet, me çmime të ulëta. Menuja përmban mish viçi pikant me bishtaja dhe mish viçi me petë orizi pho bo, pjata vegjetariane dhe specialitete të tjera vietnameze—kryesore nën 100 CZK.

Adresa: Slavíková 1, Prague 2; www,photuanlan.com

Ha Noi

Ha Noi është një nga restorantet më të mira vietnameze në Pragë. Ofrohen rrotulla të mira pranverore, të freskëta dhe të skuqura, si dhe disa lloje supash të kalitura pho. Me brendësinë e tij të thjeshtë me vetëm disa tavolina prej druri, ky vend është më i përshtatshëm për një drekë të përzemërt ose ushqim për ushqim, sesa një vend për një darkë të këndshme. Hapur: 10:00-22:00 Hënë-Premte, 2-23:00 të Shtun; Rryma rreth 100 CZK.

Adresa: Slezská 57, Prague 2; restauracehanoi.webnode.cz

Pho Son Vietnam

Për pjatat ekzotike vietnameze të servirura shpejt me një shërbim të mirë, ejani në Pho Son Vietnam. Ashtu si në vendet e tjera, çmimi i rrjetit është rreth 100 CZK.

Adresa: Gorazdova 1983/17, Pragë 2; www.phovn.cz

Mos harroni Vietnamin

Shërbimi këtu mund të jetë pa buzëqeshje, por mos u dekurajoni – ushqimi autentik vietnamez këtu është i shijshëm.

Adresa: Biskupská 5, Prague 2; www.rememberasianfood.cz

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button