Restorantet

Fabrikat e vogla të birrës dhe restorantet e birrës

Fabrikat e vogla të birrës dhe restorantet e birrësSi fabrikat gjigante të birrës si për shembull Pilsner Urquell, Budvar dhe Staropramen, ka disa fabrika të vogla birre që prodhojnë birra të çelëta të mrekullueshme si dhe birra të errëta. Birra e prodhuar në këto fabrika birre zakonisht ka një shije karakteristike ku freskia është e garantuar. Mbase restoranti dhe fabrika e vogël e birrës më e famshmja në Pragë është U Fleku. Menyja e U Fleku është tipike çeke: mish derri, mish lope, gullash, suxhuk, mish rose dhe mish pule. Birra e prodhuar në birrarinë në vend është e shkëlqyer dhe gjithashtu mund të organizohet një vizitë në fabrikën e birrës (rezervimet para kohe janë thelbësore).

Muzeu i fabrikës së birrës U Fleku

Këtu mund të shikoni makina, instrumente dhe enë shumë të vjetra për pije të birrës.

I hapur: E hënë-E premte 10:00-15:00. Hyrja: 50 koruna çeke. website

U Medvidku

U Medvidku është shembull i mrekullueshëm i barit tradicional çek, që është i zënë çdo natë gjatë javës. Hoteli, restoranti dhe fabrika e birrës në panoramë, plus Budwar dhe Staropramen në rubinet.

Vendi: Na Perstyne 7, Pragë 1; I hapur: 11:30-23:00. website

Bulovka Pivovar

Ky bar i famshëm çek është pothuajse gjithmonë plot, pasi që është njëlloj i famshëm për turistët dhe vendasit. Aktiv dhe i zhurmshëm, siç duhet të jetë një bar tradicional çek, U Bulovky ka një atmosferë shumë unike e cila vështirë gjendet në ditët tona. Birra (ležák birrë e çelët e shtëpisë është birrë me maja, e errët në pamje të jashtme) është e mrekullueshme – gjithmonë me shije të freskët dhe e pasur, secila birrë ka shijen e saj unike.

Vendi: Pivovar U Bulovky, Bulovka 17, Libeň; I hapur: 11:00-23:00.

Novomestsky Pivovar

Ky bar është jashtëzakonisht i famshëm për vendorët dhe turistët për të nisur natën e tyre. Restorantet shërbejnë ushqim të bollshëm çek me çmime shumë të arsyeshme. Birrat e lehta dhe të errëta nga fabrikat e vogla të birrës thjesht s’duhet të humben.

Vendi: Vodickova 20, Pragë 1. website

Pivovarsky Dum

Një bar i vjetër tradicional, Pivovarsky dum është një vend i mrekullueshëm për një pinte të birrës vendore. Menyja ofron suxhuk, fasule, mish derri të fërguar dhe turshi, copa buke dhe qofte me patate, së bashku me ushqime klasike si gullashi dhe svickova. Tinarët e bakërt që shkëlqejnë ku bëhet birra e shtëpisë janë të ekspozuara, dhe një pasqyrë në kënd iu lejon vizitorëve të kenë një pamje të kazanëve të përpunimit të birrës.

Vendi: Jecna / Lipova rruga 15, Pragë 2, I hapur: 11:00 – 23:30. website

Klasterni Pivovar Strahov

Manastiri Strahov i lejoi një fabrike birre tregtare, Klásterní Pivovar Strahov, të hapte një dyqan brenda territorit të tyre. Megjithëse murgët nuk kanë të bëjnë asgjë me procesin e bërjes së birrës, birrat këtu quhen sipas Shën Norbertit. Është një birrë ngjyrë kafe e errët dhe shumë më e hidhur se që  do të mund të prisnit.

Vendi: manastiri Strahov, Strahovské nádvoří 301.website

Fabrikat e vogla të birrës dhe restorantet e birrës

Artikuj të Lidhura

Back to top button