Restorantet

Kafenetë më të famshme të Pragës

Kafenetë më të famshme të PragësKultura e kafenesë në Pragë ishte në majën e saj në mes të viteve të fundit të shekullit nëntëmbëdhjetë dhe 1930’, kur bar-kafetë në qytet mundësonin një vend ku mund të takoheshin shkrimtarët, aktivistët, disidentët politikë, gazetarët dhe artistët. Shumica e këtyre kafeneve nuk u mbajtën të strukturuara pas Luftës së Dytë Botërore, por gjashtë apo afërsisht aq akoma qëndrojnë ose janë ringjallur në famën që kishin në lulëzimin e tyre.

Café Imperial

Na Pořičí 15, Nové Město; E hapur nga ora 7:00 deri në 23:00

Kjo kafene u hap në vitin 1914 dhe u restaurua plotësisht në vitin 2007. Ajo pasqyron shembullin e përkryer të artit të ri të çatisë me tjegulla duke qenë se tavani dhe muret janë të zbukuruara me mozaikë unike, pllaka qeramike, bareliev dhe panele të skalitura, me bronze periodike dhe pajisje për ndriçim të shpërndara përreth. Kafeja e shërbyer është e shkëlqyer, ka kokteje të mbrëmjes dhe menja ofron një mëngjes amerikan dhe anglez gjatë gjithë ditës, së bashku me vezët fantastike Benedict. website

Kafenetë më të famshme të Pragës

Café Savoy

Vítězná 5, Malá Strana; E hapur nga ora 08:00 deri në 22:30 E hënë deri E premte dhe nga ora 09:00 deri në 22.30 të shtunave dhe të dielave

E ndërtuar në vitin 1893 dhe e rinovuar pastaj në vitin 2004, kjo kafene shkëlqen me bukurinë e stilit të epokës së bukur, me tavanin e saj të ndritshëm dhe të stolisur me ornamente dhe të zbukuruar me llambadarë magjeps dhe personeli pritës të gjithë të veshur me kravata të kuqe dhe jelekë. Ajo shërben kafe dhe kakao të mirë dhe një përzgjedhje të shkëlqyer të verërave. website

Grand Café Orient

Ovocný trh 19, Staré Město; E hapur nga ora 09:00 deri në 22:00 E hënë deri E premte, dhe nga ora 10:00 deri në 22:00 E shtunë dhe E diel

Kjo është kafeneja e vetme kubiste në Pragë, dhe është krijuar nga Josef Gočár.  Është e stolisur në stilin kubist deri në hollësinë më të vogël, duke përfshirë varëset për pallto dhe abazhurët. Ajo u rinovua dhe u hap sërish në vitin 2005, pasi që ishte mbyllur që nga viti 1920. Ajo shërben kafe të mirë dhe pije kokteji që mund t’ia lejosh vetes. website

Kavárna Lucerna

Palác Lucerna, Štěpánská 61, E hapur nga ora 10:00 deri në 01:00 E hënë deri të shtunën dhe deri në 23:00 të dielën

Kjo kafene është një nga më pak të vizituarat nga turistët nga kafenetë e përmendura këtu. Kjo lidhet me artin e ri të pasazhit të dyqaneve të krijuara nga gjyshi i ish-presidentit Václav Havel. E stolisur me mermer të rremë, fanarë kristali dhe punë zbukuruese me metal, kjo perlë e viteve të 20’ ka dritare në formë harku që shohin skulpturën e famshme të kalit të David Cerný të mënjanuar nën hollin me majë xhami.

Kavárna Obecní dům

Náměstí Republiky 5, Staré Město; E hapur nga ora 07:30 deri në 23:00

Kjo kafene madhështore në Kuvendin Komunal luksoz të Pragës ofron mundësinë për të provuar kapuçinon tuaj në mes të një vargu të elegancës së artit të ri. Gjithashtu ia vlen të përmendet një bar amerikan i vogël dhe i këndshëm poshtë në bodrumin e ndërtesës, me dru të lëmuar, bakër shkëlqyes dhe xham të ngjyrosur. website

Kavárna Evropa

Václavské náměstí 25, Nové Město; E hapur nga ora 09.30 deri në 23:00

Kjo kafene lëvdohet me atmosferën e mirë në Lagjen Wenceslas dhe është një muze i venitur i artit të ri të tepruar. Fatkeqësisht, ka qenë një liman për turistë për një kohë të gjatë, dhe ofron vetëm kafe dhe tortë në çmime të fryra, por akoma ia vlen t’i bëhet një vizitë e shpejtë për të parë brendësinë e saj. website

Kavárna Slavia

Národní třída 1, Nové Město; E hapur nga ora 08:00 deri në 00:00 E hënë deri të premten dhe nga ora 09:00 deri në 00:00 E shtunë dhe e diel

Kjo kafene është më e njohura e kafeneve të vjetra të Pragës dhe përbëhet nga një haraç oniks-dhe-dru qershie me shkëlqim të artit dekorativ, me tavolina të ndritura të mbuluara me gur gëlqeror dhe dritare të mëdha me pamje nga lumi. Është e famshme për përdorimin e saj si zonë e përbashkët për komunitetit letrar që nga pjesa e hershme e shekullit njëzetë – Franz Kafka dhe Rainer Maria Rilke kaluan kohë atje, dhe u vizitua nga Václav Havel së bashku me disidentë të tjerë politik gjatë viteve të 70’ dhe 80’. website

Bakeshop Praha

Kozí 1, Prague 1; www.bakeshop.cz

Blatouch

Americká 17, Prague 2; www.blatouch.cz

Café Bistro

Pobřežní 1, Prague 8; www.hiltonprague.com

Café Café

Rytířská 10, Prague 1; www.cafe-cafe.cz

Café Montmartre

Řetězová 7, Prague 1

Café Orange

Puškinovo náměstí 13, Prague 6

Café Vesmírna

Ve Smečkách 5, Prague 1; www.vesmirna.cz

Dobrá Čajovna

Václavské Náměstí 14, Prague 1; www.tea.cz

Dobrá Trafika

Korunní 42, Prague 2; www.dobratrafika.cz

Dobrá Trafika

Újezd 37, Prague 1; www.dobratrafika.cz

Dynamo

Pštrossová 220, Prague 1; www.dynamorestaurace.cz

Ebel Coffee

Řetězová 9, Prague 1; www.facebook.com/cafeebel/

Ebel Coffee

Kaprová 11, Prague 1; www.facebook.com/cafeebel/

Friends Coffee House

Palackého 7, Prague 1; www.milujikavu.cz

Globe Bookstore & Café

Pštrossova 6, Prague 1; www.globebookstore.cz

Kaficko

Míšeňská 67, Prague 1

Káva Káva Káva

Lidická 42, Prague 5; www.kava-coffee.cz

Kavárna Obecní Dům

Náměstí Republiky 5, Prague 1; www.kavarnaod.cz

Mama Coffee

Vodičkova 6, Prague 1; www.mamacoffee.cz

Mama Coffee

náměstí Jiřího z Poděbrad 12, Prague 3; www.mamacoffee.cz

Paneria

Dlouhá 50, Prague 1; www.paneria.cz

Rybanaruby

Mánesova 87, Prague 2; www.rybanaruby.net

Starbucks

Malostranské náměstí, Prague 1; www.starbuckscoffee.cz

Týnská literární kavárna

Týnská 6, Prague 1; www.knihytynska.cz

U Zavěšenýho kafe

Úvoz 6, Prague 1; www.uzavesenyhokafe.cz

Velryba

Opatovická 24, Prague 1; www.kavarnavelryba.cz

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button