Transporti

Autobusët e Republikës Çeke

Udhëtimi me autobus është shpesh mënyra më e shpejtë dhe më e drejtpërdrejtë për të shkuar nga një qytet çek në tjetrin. Është gjithashtu ndonjëherë e vetmja mënyrë (nëse nuk udhëtoni me makinë), sepse disa fshatra çekë nuk janë të servisuar nga trenat, ose stacionet e tyre të trenit janë mjaft larg nga zonat e banuara për ta bërë autobusin një alternativë më të mirë. Terminalet e autobusëve ndodhen kryesisht pranë qendrës së qytetit për të qenë më i aksesueshëm në këmbë, shpesh afër stacionit kryesor hekurudhor.

Shumë kompani private të autobusëve operojnë shërbime të rregullta. Mbani në mend se autobusi mund të jetë më i ngadalshëm ose më i shtrenjtë se treni, dhe anasjelltas. Është gjithmonë mirë të krahasohen të dyja opsionet. Ndryshe nga trenat, pothuajse asnjë autobus çek nuk është i pajisur me tualete dhe pushimet në banjë bëhen vetëm në udhëtime në distanca të gjata, afërsisht çdo tre orë.

Përveç rrugëve lokale, ju mund të udhëtoni në Republikën Çeke me autobus nga pothuajse çdo vend në Evropë.

Taksi në Stacionin e Autobusëve në Pragë 15 € – Taksi me kosto të ulët dhe të besueshme nga Stacioni i Autobusëve të Pragës. Merrni libër udhëzues falas.

Kompanitë e autobusëve dhe autobusëve

Agjencia Studentore (Regiojet) www.studentagency.cz

LeoExpress www.leoexpress.com

EuroLines www.eurolines.de

FlixBus www.flixbus.cz

Prague Bus

Intercity Bus

FAQ

A mund ta blej biletën time në një stacion autobusi?

PO. Ne ju rekomandojmë t’i blini biletat online me Student Agency, por gjithashtu mund ta blini biletën tuaj me para në dorë pak para nisjes nga një stjuard ose nga zyra e biletave – por vetëm nëse ka vende të lira në autobus.

Kur duhet të arrij në stacionin e autobusit?

Ju rekomandojmë të arrini atje 30 minuta para nisjes së autobusit. Duhet të jeni aty më së voni 10 minuta përpara orës së nisjes. Autobusi nuk do t’ju presë, dhe nëse nuk jeni aty, kompania mund t’ia shesë vendin tuaj dikujt tjetër.

Po sikur të humbas autobusin?

Fatkeqësisht, shumica e biletave të autobusit janë të vlefshme vetëm për një lidhje. Ju nuk mund të përdorni një biletë në autobusin tjetër; do t’ju duhet të blini një biletë të re.

A mund të udhëtoj me kafshën time?

Fatkeqësisht JO. Të gjitha kafshët shtëpiake janë rreptësisht të ndaluara në të gjitha linjat ndërkombëtare të autobusëve.

A do të ketë priza Wi-Fi/elektrike në autobus?

PO, nëse udhëtoni me Student Agency, por me kompani të tjera, disponueshmëria është e kufizuar. Në shumicën e autobusëve ndërkombëtarë, Wi-Fi është i disponueshëm, por vetëm në territorin çek. Çdo palë ndenjëse në autobusët e Agjencisë Studentore ka një prizë elektrike (230 V). Wi-Fi dhe shërbimi standard në bord nuk ofrohen në autobusët shtesë. Këto shtohen kur linja origjinale e autobusit shitet.

Artikuj të Lidhura

Back to top button