SiguriaTransporti

Marrja e një taksie gjatë natës

Old Town Square, taxi at nightMarrja e një taksie në Pragë, veçanërisht gjatë natës, mund të jetë mjaft problem pasi mund të përfundoni me një çmim të fryrë. Përveç rrugëve nga aeroporti ose stacioni i trenit , taksitë merren shpesh vonë dhe pas një nate jashtë, kur ndoshta jemi më pak të disponuar për të diskutuar itinerarin apo edhe ta kujtojmë siç duhet. Nuk është sekret që ka plot taksistë të pandershëm që kërkojnë pre gjatë orëve të vona të natës. Këto taksi kanë stendat dhe funksionojnë kryesisht klube nate në qendër të qytetit, disko dhe objekte të tjera që tërheqin turma festash. Jini veçanërisht të kujdesshëm rreth urës së Charles dhe Sheshit Wenceslas . Disa prej tyre nuk kanë as patentë, por thjesht vendosin një shenjë Taxi në makinën e tyre.

Shumë turistë do të largohen të lumtur nga Praga, pasi përdorin taksi të porositura nga qendra e dërgimit nga një prej kompanive të shumta me reputacion si AAA Taxis ose Prague Airport Transfers . Gjatë ditës, situata është shumë më e mirë se gjatë natës.

Për të parë situatën aktuale, vendosëm të shtiremi si turistë pas një nate jashtë, duke u nisur nga diskotekat e qendrës së qytetit. Ne u përpoqëm të flisnim anglisht dhe të pretendonim se po qëndronim në një hotel me pesë yje. Rezultati ynë ishte që shansi juaj për t’u hequr është më shumë se 70%. Eksperimenti ynë u krye në 12 raste. Përgjigja më e zakonshme për një tarifë për një distancë prej rreth 5 km (nga klubi në hotel) ishte nga 300 CZK në 1000 CZK. Një herë, hipëm në taksi dhe ramë dakord për një tarifë të matur. Ishte një surprizë kur matësi i shoferit filloi me 80 CZK (pasi tarifa maksimale fillestare është 40 CZK). Më vonë e kuptuam se ky shofer nuk kishte as patentë dhe sapo zbritëm në dritat e para pa paguar. Ne e trembëm shoferin vetëm duke thënë se do të thërrisnim policinë. Në përgjithësi, kishte vetëm dy raste kur morëm çmimin e duhur dhe një shofer të mirë dhe të sjellshëm.

Por imagjinoni nëse jeni duke udhëtuar vetëm, në një vend të huaj – sjellja juaj e guximshme do të zvogëlohet shumë dhe ju mund të zgjidhni më mirë të paguani sesa të rrezikoni të rriheni. Këshilla jonë është e thjeshtë: mos përdorni taksi gjatë natës, përkundrazi përdorni transportin publik të natës ose planifikoni me mençuri dhe zgjidhni një klub afër hotelit tuaj, ose nëse duhet të merrni një taksi, mos i merrni ato nga stendat përreth klubeve. Më mirë ecni 200 metra larg dhe prisni për një taksi kalimtare me një emër të markës së kompanisë (që të paktën rrit shanset që të trajtoheni mirë), më pas përshëndetni dhe bini dakord për çmimin e njehsorit (duke supozuar se e dini tarifën e përafërt për në destinacionin tuaj) .

Artikuj të Lidhura

Back to top button