Transporti

Mbërritja në Pragë dhe Shëtitja

Welcome to PragueMbërritja në Pragë

Autobusët e Aeroportit të Pragës për në stacionin e metrosë Veleslavín nisen çdo 10 minuta nga ora 4 e mëngjesit deri në mesnatë (32 CZK, plus 16 CZK për një bagazh të madh). Një taksi në qendër të qytetit kushton rreth 600 CZK. Rekomandohet të rezervoni transportin tuaj në aeroport në internet me Transfertat e Aeroportit të Pragës .

Stacioni kryesor i trenit (Praha hlavní nádraží) ndodhet në qendër të qytetit, me lidhje të mira me metro dhe tramvaj. Nëse nuk dëshironi të përdorni transportin publik, rezervoni transportin në internet nga stacioni me Transfertat e Aeroportit të Pragës për të shmangur prishjen e taksisë.

Stacioni i autobusëve Florenc shërben autobusë ndërkombëtarë që mbërrijnë këtu dhe ndodhet në lindje të qendrës së qytetit, me lidhje me metro dhe tramvaj me pjesën tjetër të qytetit. Disa shërbime të autobusëve të brendshëm nisen nga Florenc; të tjerët nisen nga stacioni i autobusëve Holešovice në veri dhe Smíchov në jugperëndim.

Getting around PragueDuke u rrotulluar në Pragë

Duke u rrotulluar

Praga ka një sistem të mirë transporti publik që përbëhet nga një rrjet i integruar metro, tramvaj dhe autobusësh. Biletat janë të vlefshme për të gjitha llojet e transportit dhe për transfertat ndërmjet tyre, duke përfshirë teleferikun deri në Kodrën e Petrinit. Një biletë standarde (32 CZK) është e vlefshme për 90 minuta. Mos harroni të vërtetoni biletat një herë në makinat e verdha në tramvaje dhe autobusë dhe në hyrje të stacioneve të metrosë.

Kur një tramvaj ngjitet në një ndalesë, shpallen dy emra të ndryshëm: emri i ndalesës në të cilën jeni aktualisht dhe emri i ndalesës që vjen më pas. Vizitorët e hutuar, të cilët pyesin veten nëse e kanë dëgjuar ndalimin e tyre, janë të njohur për largimin me nxitim nga tramvaji një ndalesë shumë herët.

Duke ecur

Praga qendrore është mjaft kompakte dhe lagjet individuale eksplorohen lehtësisht në këmbë. Shumica e vizitorëve mendojnë se ecja është mënyra më e mirë për të eksploruar qytetin.

Tramvaj

Një rrjet i gjerë rrugësh dhe mënyra më e mirë për të lëvizur në distanca më të shkurtra midis lagjeve. Kini kujdes kur kaloni, pasi tramvajet mund të mos ndalojnë.,

Metro

Është i shpejtë dhe i shpeshtë dhe veçanërisht i mirë për të vizituar zonat periferike ose për të mbuluar distanca më të gjata, por ndoshta jo më e mira nëse dëshironi të shkoni vetëm në një ose dy stacione – në këtë rast, tramvaji ose ecja në këmbë mund të jenë më të mira.

Autobus

Jo shumë përdorim në qendër të qytetit, përveç aeroportit ku nuk ekziston asnjë transport tjetër publik, dhe disa pjesë të Žižkov; operon në zona që nuk mbulohen me tramvaj ose metro.

Biçikleta

Gjithnjë e më popullor, veçanërisht në mesin e brezit të ri. Rrugët e reja të çiklizmit po hapen gjatë gjithë kohës. Fatkeqësisht, ngasja e një biçiklete në Pragë nuk është më e sigurta dhe aksidentet janë të zakonshme.

Taksi

Relativisht i shtrenjtë dhe i prirur për të rrëmbyer shoferët në zonat turistike, veçanërisht natën vonë. Nga aeroporti, është më mirë të rezervoni me Transfertat e Aeroportit të Pragës .

Këshillë

Këtu gjeni lidhjet midis dy stacioneve të transportit publik në Pragë.

Artikuj të Lidhura

Back to top button