Transporti

Biletat e transportit publik

Ju duhet të blini një biletë para se të hipni në autobus, tramvaj e, zyrat për informim të turistëve të Pragës dhe zyrat për bileta të stacionit të metrosë. Biletat janë të vlefshme në tramvaj, metro, autobus dhe teleferikun Petřín.

Biletat e transportit publik mund të përdoren në çdo lloj të transportimit publik dhe mundësojnë bartje në mes të linjave (nga metro në metro, nga tramvaji në tramvaj, etj.) dhe llojet e transportit (nga metro në tramvaj, nga tramvaji në autobus, etj.) për deri në 30 minuta (24 koruna çeke) nga miratimi për biletat e udhëtimit të shkurtër dhe 90 minuta (32 koruna çeke) për biletat e udhëtimeve të gjata. Ju gjithashtu mund të blini bileta të vlefshme për 24 orë (110 koruna çeke) dhe për tri ditë (310 koruna çeke). Sërish, këto duhet të quhen të vlefshme vetëm në përdorimin e parë; nëse një biletë vuloset dy herë, ajo bëhet e pavlefshme. Me këto bileta, ju nuk duhet të paguani një tarifë shtesë për bagazhin tuaj. Nëse ziheni pa biletë të vlefshme detyroheni të paguani një gjobë prej 800 koruna çeke menjëherë (200 koruna çeke për shkak se nuk keni një biletë për bagazh). Inspektorët civil udhëtojnë pa treguar emrin, por do ta shfaqin një distinktiv të metaltë me ngjyrë të kuqe dhe të artë kur t’ju kërkojnë biletën. Disa mund të kërkojnë një gjobë më të madhe për të huajt dhe e përvetësojnë ndryshimin, prandaj këmbëngulni për një faturë para se të paguani.

Biletat 30 minutëshe (udhëtime të shkurtra)

30min ticket

Të rriturit: 24 korona çeke

Fëmijët 6-15 vjeç dhe të moshuarit 60-70 vjeç: 12 korona çeke

Fëmijët nën 6 vjeç: FALAS

Biletat 90 minutëshe (udhëtimet e gjata)

Të rriturit: 32 korona çeke

Fëmijët 6-15 vjeç dhe të moshuarit 60-70 vjeç: 16 korona çeke

Fëmijët nën 6 vjeç: FALAS

Prague Airport ShuttleBus – Low cost shuttle service directly to the city centre for just €5.

Ticket Validation

Artikuj të Lidhura

Back to top button