Transporti

Taksitë në Pragë

Shumica e ankesave për taksitë e pragës janë të ndërlidhura me çmimin e ngritur.

Taksitë në PragëPraga është një destinacion shumë i famshëm për bukurinë e saj por gjithashtu i famshëm duke iu falënderuar shoferëve mashtrues të taksive që funksionojnë atje, të famshëm për grabitjen e secilit që duket si turist – duke përfshirë kryetarin e komunës Pavel Bém i cili po hiqej në mënyrë të famshme me mustaqe të rreme në udhëtimin e tij të fshehtë inspektues.

Shërbimi i taksisë në Pragë

Taksitë në PragëÇdo taksi është e obliguar të jetë i shënuar me shenjën e zezë dhe të verdhë “Taksi” mbi të. Në të dyja dyert e para duhet të ketë jo vetëm numrin e evidencës por gjithashtu një listë të çmimeve bazë. Një e tillë e ngjashme por më e hollësishme mund të gjendet brenda në makinë, së bashku me kartën e shoferit dhe taksimetrin. Kur klienti përfundon udhëtimin e tij/saj, atij duhet t’i jepet fatura nga shtypësi i taksimetrit dhe ai/ajo duhet të paguajë çmimin e shënuar në taksimetër. Kur shoferi i taksisë dëshiron të bisedojë për çmimin, kjo është një shenjë që ai po kërkon më shumë se që do të ishte çmimi i duhur. Komuna e Pragës konstaton se shoferët e taksive mund t’iu kërkojnë klientëve si pagesë një maksimum prej 28 korunash çeke për një kilometër. Megjithatë, disa kërkojnë më shumë se 99 koruna çeke (katër euro).

Thirrni një firmë të respektuar të radio-taksive ose bëni rezervim më përpara në internet

Nëse ka ndonjë mundësi thirrni një taksi, mos e ndaloni ndonjë në rrugë. Taksi AAA + 420 222 333 222, Profi Taxi +420 844 700 800, Bartjet e Aeroportit të Pragës +420 777 777 237.

Taksi nga Aeroporti i Pragës

Të larguarit ose të shkuarit në Aeroportin e Pragës me kohë gjithmonë priret të jetë pak i stresueshëm. Ju mund thjesht të përdorni transportin publik ose të merrni një taksi të rregullt duke shpresuar se ata nuk do t’ju kërkojnë një çmim më të lartë. Natyrisht, i keni këto mundësi. Një inspektim i fundit i shoferëve çek të taksive sërish krijon zhgënjim.

Pothuajse gjysma e shoferëve të taksive të inspektuar po e shkelin ligjin ose rregulloret tjera. Një nga kundërvajtjet më të zakonshme është çmimi i ngritur për klientët përmes informimit jo të saktë për çmimin. Një tjetër kundërvajtje përfshin kërkesën për pagesë të pasaktë të disa tarifave shtesë ose plotësime dhe duke përdorur disa praktika të këqija të punës. Këto të dhëna vijnë nga zyra e Qeverisë Çeke për Inspektim të Tregtisë nga 144 shoferët e taksive të zgjedhur të rastit gjatë tremujorit të parë të vitit 2009. Inspektimi gjithashtu zbuloi se një nga shoferët përdori një taksimetër të paligjshëm, që përfundoi me tarifa të fryra të taksisë. Ilustrimi ynë “pozitiv” është se qyteti i Pragës nuk është më i keqi në listë. Në Pragë, nga 43 shoferë taksie, 16 shkelën ligjin, por në disa rajone si Bohemia e jugut dhe Vysocina statistikat janë madje më të këqija (nga 12 shoferë taksie, 10 dështuan).

Megjithatë, ka disa kompani private të bartjes nga aeroporti të cilat do t’ju ofrojnë rehatinë e të diturit se kur të arrini në Aeroportin e Pragës, shoferi i tyre do të jetë duke pritur për ju dhe do t’ju marrë ju dhe bagazhin tuaj për tek destinacioni juaj, pa asnjë telash. Shumica e tyre kanë çmime të caktuara dhe kështu paqja juaj e mendjes kur të udhëtoni për në Pragë është e garantuar.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button