Transporti

Parkim në Pragë

ParkingParkimi në qendër të Pragës mund të jetë shumë i vështirë. Shikoni zonat e rezervuara për banorët dhe bizneset dhe sigurohuni që të mos parkoni në to. Nëse parkoni në mënyrë të paligjshme, makina juaj mund të shtrëngohet ose tërhiqet dhe ju duhet të telefononi Policinë Bashkiake 156 për ta kthyer makinën tuaj.

Rrugët në qendër të Pragës ndahen në tre zona: zona blu për banorët dhe kompanitë vendase; portokalli për parkim me pagesë deri në 2 orë; dhe zona të gjelbra për parkim me pagesë deri në 6 orë. Tarifat e zonës së njehsorit variojnë nga 40 CZK deri në 120 CZK në orë dhe tarifohen kryesisht në intervale 15-minutëshe. Matësit me monedha shpërndajnë bileta, të cilat duhet të shfaqen në panelin e kontrollit.

Ka parkingje makinash të operuara nga Kompania e Transportit Publik afër stacioneve të metrosë, plus parkingje nëntokësore. Për të reduktuar mbipopullimin në qytet, vendet e parkimit Park&Ride përdoren në periferi të Pragës në stacionet e mëposhtme të metrosë: Linja A: stacioni Skalka; Linja B: stacionet Zličín, Nové Butovice, Palmovka, Rajská Zahrada, Cerny Most; Linja C: stacionet Nádraží Holešovice, Ládví, Opatov. Tarifa e parkimit këtu është dukshëm më e ulët në krahasim me parkimin në qytet. Për vetëm 20 CZK në Park&Ride, mund të parkosh sa të duash, por vetëm gjatë orarit të funksionimit të metrosë dhe nuk lejohet të parkosh më gjatë se kaq. Parkimet e makinave këtu janë të ruajtura.

Megjithatë, gjatë parkimit, këshillohet që gjërat e çmuara të mbahen të mbyllura dhe larg syve të hajdutëve të mundshëm. Rrugët janë në gjendje mjaft të mirë dhe çmimet e benzinës janë të krahasueshme me vendet e tjera të BE-së.

Ilegal parking in PragueNdëshkimet për parkim të paligjshëm

Nëse e parkoni makinën tuaj në mënyrë të paligjshme, ka shumë të ngjarë të merrni një gjobë ose të ashtuquajturën ‘çizme në automjetin tuaj’, ose ajo do të tërhiqet. Atëherë do t’ju duhet të paguani gjobën dhe gjithashtu tarifën e tërheqjes së automjetit. Nëse makina juaj është tërhequr, informoni Policinë (156), tregoni targën e makinës dhe ata do të zbulojnë se ku është makina juaj.

Parking Hoteli

Disa hotele, duke përfshirë Marriot, Intercontinental dhe Hilton Old Town, ofrojnë parkime nëntokësore, madje edhe për mysafirët që nuk janë të hotelit.

Parkimi i Aeroportit të Pragës

aeroportin e Pragës , mund të parkoni në bllokun Parking C. Tre nivele mbi tokë ofrojnë mbi 3000 vende parkimi dhe është vetëm 70 metra nga Terminali 1. Terminali 2 lidhet me parkun e makinave nëpërmjet një vendkalimi të mbuluar mbi tokë. Tarifat e parkimit mund të paguhen në terminalet e vetë-shërbimit në të dy sallat e dërgimit me kartë krediti ose me para në dorë. Parkimi i makinave është gjithashtu i aksesueshëm me karroca për bagazhe. Mbajtësit e kartës së aftësisë së kufizuar mund të parkojnë falas. Orari i hapjes është pa ndalesë.

Parking Florenc

Parking Florenc shtrihet në metro C, dhe linja B është vetëm 80 metra nga Stacioni i Trenit Masaryk dhe kujdeset për makina dhe autobusë. Orari i hapjes: nga e hëna në të premte 08:00-20:00, të shtunën 9:00-18:00, të dielave dhe festat publike, 9:00-17:00. Këtu mund të parkoni motoçikleta me sigurim të përfshirë në tarifë për të gjitha automjetet.

Qendra Tregtare Novy Smichov

Në bodrumin e kësaj qendre tregtare mund të parkoni falas deri në pesë orë në fundjavë dhe deri në tre orë në ditët e tjera. Orët e tepërta paguhen. Vendndodhja: Plzeňská 8, Smichov.

Kompleksi i parkimit të rrugës Wilsonova

Parkimi i stacionit kryesor. Makinat dhe autobusët në qendër të qytetit mund të parkojnë këtu. Sheshi Wenceslas është vetëm 600 metra larg. Kompleksi i Parkingut ndodhet pranë Stacionit Kryesor dhe është i lidhur me transport të tjerë publik, si stacioni C i metrosë dhe tramvajet numër 5, 9 dhe 26. Orari i hapjes është pa ndalesë.

Parkim Sheshi i Qytetit të Vogël

Ky parkim makinash ndodhet në zemër të pjesës historike të Pragës. Qasja është nga rrugët Tomášská dhe Valdštejnská nga Klárov ose Karmelitská dhe Újezd në drejtim të Pragës 5 dhe Urës Legií. Përdoret për parkim afatshkurtër nga vizitorët e qytetit. Ka kapacitet të kufizuar vetëm për 74 automjete, kështu që nuk është e pazakontë të gjesh të gjitha hapësirat e zëna. Orari i hapjes: nga e hëna në të premte nga 07:00-23:00, nga e shtuna në të dielën dhe festat publike nga 08:00 deri në 23:00.

Na Františku Parking

Ky parkim publik i makinave është i arritshëm pasi të keni kaluar përmes tunelit Letenský dhe nga argjinatura Ludvika Svobody. Parkimi i makinave ndodhet në fillim të rrugës Revoluční në bregun e djathtë të lumit Vltava, pranë Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë. Ndodhet 500 m nga Sheshi i Republikës, stacioni B i metrosë, qendra tregtare Kotva dhe kompleksi i ri tregtar Palladium. Kapaciteti i tij është vetëm 44 automjete. Orari i hapjes nga e hëna në të premte: 07:00-23:00, e shtunë: 8:00-23:00 dhe e diel: 08:00-19:00.

Parking Kotva (nën dyqanin e mallrave)

Garazhet nëntokësore nën qendrën tregtare Kotva në Sheshin e Republikës ju lejojnë të arrini metronë B dhe të ecni nëpër qytet, veçanërisht zonën e këmbësorëve në rrugën Na Příkopech, deri në Sheshin Wenceslas. Lidhjet me tramvajet kryhen në Sheshin e Republikës.

Parking Rudolfinum

Përafërsisht 200 metra nga Ura e Charles dhe Sheshi i Qytetit të Vjetër poshtë Sheshit Palach, mund të gjeni këtë park të madh nëntokësor. Kapaciteti i tij është afërsisht 2000 makina; me sa duket, nuk ka qenë kurrë plot. Mund të gjesh gjithmonë parkim atje në qendër të qytetit dhe është më i besueshëm se sa të përpiqesh të parkosh në rrugë, pasi përveç mëngjeseve të hershme është praktikisht e pamundur të gjesh një vend parkimi. Lidhjet me transportin publik janë nëpërmjet metrosë A – stacioni Staroměstská dhe tramvajit numrat 17 dhe 18. Kjo është shumë e përshtatshme kur dilni në ngjarje në Rudolfinum. Ka akses për personat me aftësi të kufizuara nëpërmjet një ashensori. Kapaciteti është 460, dhe orari i hapjes është pa ndalesë.

Parkim Alšovo Quay

Ky është një park makinash i mbikëqyrur nga publiku pranë urës Manesův dhe pranë hotelit Four Seasons. Hyrja në parkun e makinave është mbi urën Manesův në bregun e djathtë të lumit Vltava. Lidhjet me transportin publik janë brenda 150 m – autobusi 133, tramvaji 17 dhe 18 dhe linjat e metrosë A, Staroměstská. Ura e Charles është 200 metra larg mbi urën Mánesův. Ka një kapacitet shumë të kufizuar prej vetëm 49 hapësirash. Orari i hapjes është pa ndalesë.

Parking Opletalova

Kjo është vetëm një shëtitje e shkurtër larg nga Sheshi Wenceslas, me një hyrje nga rruga Opletalova dhe është e hapur pa ndalesë. Përdoret me kapacitet të plotë. Gjatë javës dhe veçanërisht në mëngjes, këshillohet të rezervoni një vend parkimi duke telefonuar në këta numra: 224 210 879 ose 224 211 511.

Parkim poshtë Teatrit Kombëtar

Një tjetër vend interesant për parkim është në dispozicion nën Teatrin Kombëtar. Hyrja e vetme është nëpërmjet rrugës Divadelní, kapaciteti i saj është 216 dhe përdoret shumë gjatë vizitave në teatër, shpesh edhe gjatë ditës. Orari i hapjes është pa ndalesë.

Slovan Parking

Kjo është një ndërtesë më vete pranë Operës Shtetërore dhe është vetëm 100 metra nga Sheshi Wenceslas. Është parkingu më i madh në Pragë 1 dhe është i integruar në strategjinë e përgjithshme të trafikut të qytetit, duke përfshirë informacionin dhe sistemet e navigimit. Kapaciteti i tij është 468 në trembëdhjetë nivele. Parkimi është i disponueshëm për afat të shkurtër ose afatgjatë. Shërbimet e tij përdoren kryesisht nga bizneset që operojnë në zonë dhe nga banorët e Pragës 1 dhe 2. Orari i hapjes është pa ndalesë. Vendndodhja: Wilsonova 6, Prague 2 – Vinohrady

BB Parking

Kjo zonë parkimi ndodhet në periferi të Pragës, pranë Metro Budejovicka. Tarifa për orë është 30 CZK. Adresa: BB Centrum, Ndërtesa ALPHA, Vyskočilova 1461/2a

Artikuj të Lidhura

Back to top button