Qytet i vjetërTërheqjet Turistike

Rruga Celetná

Celetna StreetKjo rrugë ndodhet në qytetin e vjetër dhe është një nga rrugët më të rëndësishme të rrethit. Ajo është e mbushur me histori që daton në shekullin e 14-të, kohë gjatë së cilës u fut në “Rrugën Mbretërore”, e cila ishte një rrugë përmes qytetit që monarkët çekë ndoqën kur u kurorëzuan. Kjo rrugë në fakt fillon nga Vyšehrad dhe përfundon në Kalanë e Pragës , dhe çdo rrugë në këtë rrugë u konsiderua shumë e rëndësishme.

Emri i kësaj rruge mendohet se e ka prejardhjen nga fjala çeke “Calty”, e cila është një lloj buke që zakonisht piqet në këtë zonë shumë vite më parë. Historia e kësaj rruge mund të gjurmohet në periudhën gotike falë shumë stileve të ndryshme të arkitekturës në rrugë. Edhe pse shumë prej ndërtesave u rinovuan gjatë periudhave të ndryshme të historisë, disa arkitekturë origjinale mbeten ende. Disa nga ndërtesat më të rëndësishme janë Shtëpia e Madonës së Zezë në Shtëpinë e Engjëllit të Artë.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button