Tërheqjet

Attractions

Praga në dy ditë

Ecni në Sheshin e Qytetit të Vjetër, shikoni Orën Astronomike 'duhet ta shihni' dhe vizitoni kishën e bukur gotike të…

Lexo më shumë »
Qytet i vjetër

Rruga Celetná

Kjo rrugë ndodhet në qytetin e vjetër dhe është një nga rrugët më të rëndësishme të rrethit. Ajo është e…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Rruga Mbretërore

Rruga Mbretërore është e vështirë për t'u humbur në Pragë pasi është shënuar me një shigjetë argjendi që mund të…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

John Lennon Wall

Gjatë viteve 1980, John Lennon u bë simboli për të gjithë protestuesit çekë antiqeveritar, pasi ata shkarravitën tekstet e tij…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Jakobit të Madh

Kjo kishë daton në shekullin e 13-të dhe ishte një përbërës origjinal i Manastirit Minorit të ndërtuar këtu. Një nga…

Lexo më shumë »
Qytet i vjetër

Týn Yard – Ungelt

Në fillim të shekullit të 12-të, kjo zonë e qytetit ishte në thelb pika e hyrjes për këdo që vinte…

Lexo më shumë »
Qytet i vjetër

Shtëpia në Këmbanën e Gurit

Shtëpia në Këmbanën e Gurit konsiderohet nga shumë njerëz si ndërtesa më e bukur në të gjithë Qytetin e Vjetër…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

The Bethlehem Chapel

Kapela e Betlehemit ndodhet në zonën e një ndërtese klasike me 3 nivele të ngritur nga viti 1836 deri në…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Nerudova Street

Një tjetër rrugë që nuk duhet humbur në Pragë është rruga Nerudova. E emëruar sipas shkrimtarit çek të shekullit të…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Sinagogat e Pragës

Sinagoga Vjetër-Re - e njohur si sinagoga më e vjetër në Evropë, kjo ndërtesë daton në fund të shekullit të…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kullat e urës së qytetit të vjetër dhe të qytetit të vogël

Kulla e Urës së Qytetit të Vjetër u krijua për herë të parë nën sundimin e Charles IV si pjesë…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Nikollës (Qyteti i Vogël)

Kjo kishë e mrekullueshme barok është ndërtuar midis 1704-1755 nga Kilian Dientzenhofer, është një nga kishat më të bukura barok…

Lexo më shumë »
Back to top button