Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Nikollës (Qyteti i Vogël)

St. Nicholas ChurchKjo kishë e mrekullueshme barok është ndërtuar midis 1704-1755 nga Kilian Dientzenhofer, dhe është një nga kishat më të bukura barok në Evropë. Ndërtesa përfundoi në 1735, por në 1781 Perandori Jozef II urdhëroi mbylljen e manastireve dhe dekorimet u hoqën.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, ushtria çeke u vendos në këtë kishë dhe në të njëjtën kohë, artistët restauruan shumë prej saj. Fillimisht një kishë e një manastiri benediktin, ajo tani i përket Kishës Hussite Çekosllovake.

Ka piktura të bukura në tavan që tregojnë skena nga jeta e Shën Nikollës dhe Shën Benediktit, së bashku me një llambadar të mrekullueshëm. Fasada jugore është e zbukuruar me figura të shenjtorëve. E zbukuruar me llaç të bardhë, ajo ka marrë nofkën torta e dasmës dhe është një shembull klasik i arkitekturës barok të Pragës.

St. Nicholas Church domeIgnaz Platzer krijoi statujën prej bakri të Shën Nikollës, e cila shikon poshtë nga altari i lartë. Kupola e shkëlqyer është 18 m (59 këmbë) e lartë – më e lartë se Kulla Petřín. Peter dhe Richard Prachner bënë foltoren rokoko me engjëj dhe kerubinë në 1765.

Brenda është një Organ barok i luajtur nga WA Mozart, kur ai ishte në Pragë, katër vjet më vonë u luajt në një meshë funerali në kujtim të tij. Kisha e Shën Nikollës është gjithashtu një vend shumë i njohur koncertesh gjatë verës. Mund të merrni një taksi të tërhequr me kuaj dhe të bëni një xhiro rreth sheshit të qytetit të vogël pranë kësaj kishe.

Për të shkuar në Kishën e Shën Nikollës, merrni linjën A të Metrosë për në stacionin Malostranská, ose Tramvajit 12 ose 22 dhe shkoni në stacionin Malostranské nám. Është e hapur çdo ditë nga marsi deri në tetor. – nga ora 10 deri në 20; nëntor deri në shkurt. – nga ora 10 deri në orën 18; prill deri në shtator. – Nga ora 10 deri në 22:00. Pranimi për të rriturit është 70 CZK për person.

St Nicholas Church, Lesser Town

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button