Tërheqjet Turistike

Strahov Monastery

Manastiri, i cili u bë i njohur si Manastiri i Strahovit, nuk pati shumë sukses deri në vitin 1143 kur një grup Premonstratensianësh u vendosën këtu. Premonstratensians janë një rend katolik romak i kanoneve i themeluar në 1120 nga Shën Norbert. Ata njihen gjithashtu si Norbertianët ose Kanunet e Bardhë. Në kohën e komunizmit, manastiri u mbyll dhe shumë murgj u burgosën. Më vonë, pas rënies së regjimit komunist, ata u kthyen këtu në vitin 1990. Zona e manastirit përfshin Kishën e Shën Roch, Kishën e Zojës së Ngjitjes, ku Mozart thuhet se ka luajtur organin në 1787, Galerinë e Fotografive Strahov dhe Bibliotekën unike të Strahovit.

The magnificent Strahov libraryBiblioteka madhështore ndodhet në salla të mëdha dhe e zbukuruar me afreske tavani barok. Është biblioteka më e madhe manastiri në vend me dy salla barok dhe është më shumë se 800 vjet e vjetër. Biblioteka përmban më shumë se 130,000 vëllime, duke përfshirë 2,500 libra të botuar para vitit 1500, së bashku me 3,000 dorëshkrime. Libri më i vjetër është Ungjilli i Strahovit i shekullit të 9-të. Vepra të tjera përfshijnë ato të piktorëve të famshëm si Christophe Plantin nga Antwerp.

Një Sallë Filozofie dykatëshe daton në vitin 1780 dhe i gjithë tavani i saj është i mbuluar me një kompozim të lezetshëm të titulluar Zhvillimi shpirtëror i njerëzimit nga Franz Maulbertsch. Lobi jashtë sallës përmban një kabinet kuriozitetesh, të cilin thjesht duhet ta shihni.

Ky korridor ju çon në Sallën e Teologjisë (me një tavan të lakuar në llaç barok) që daton nga viti 1679, e ndërtuar nga Giovanni Orsi. Salla e Teologjisë ka mure të veshura me rafte librash të gdhendura hollësisht të grumbulluara me vëllime dhe dorëshkrime të çmuara. Shkruani emrin tuaj në një kokërr orizi në Muzeun e Miniaturës.

Strahov Monastery

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button