Kulturë/ArgëtimTërheqjet Turistike

Kopshti Zoologjik i Pragës

Për adhuruesit e natyrës dhe kafshëve, si dhe familjet me fëmijë, kopshti zoologjik i Pragës është vendi i përsosur për t’u vizituar. Revista Forbes Traveler e renditi kopshtin zoologjik të Pragës ndër kopshtet zoologjike më të mira në botë.

Kopshti zoologjik është i hapur gjatë gjithë vitit dhe ndodhet në mjedisin piktoresk të rrethit të Trojës. Terreni i tij i larmishëm bën të mundur të ecësh nëpër korije me hije dhe fusha të hapura me bar. Ekziston një numër gjithnjë në rritje i ekspozitave që përzihen me peizazhin natyror. Për ta bërë më të këndshëm udhëtimin tuaj në kopshtin zoologjik, një seri e njohur ushqimesh informative dhe ushtrimesh stërvitore janë përgatitur për fundjavë, së bashku me shumë programe të tjera interesante. Ekziston edhe një ashensor i vogël karrigesh që, pa dyshim, do të jetë argëtues për fëmijët. Lifti i karrigeve është në funksion nga 31 mars deri më 31 tetor 2012, në mot të mirë dhe një biletë kushton 20 CZK.

Ndër speciet më të shquara që gjenden në kopshtin zoologjik të Pragës janë: breshkat gjigante, aligatorët kinezë, iguanat gjigante, kasovarët, pandat e kuqe, hienat kafe, gatopardët, leopardët Amur, tigrat siberianë, tigrat sumatranë, aardvarkët, rinocerontët e bardhë, Przengosangs antilopa dhe adaksi, goralet e errëta, lemurët e zhveshur, orangutanët dhe gorillat perëndimore. Kopshti zoologjik është konceptuar me idenë që kafshët të mos vendosen në kafaze dhe është i fokusuar në krijimin e një mjedisi natyror për çdo kafshë. Ato ndahen nga vizitorët me xham, hendek ose gardhe.

Rreth gjysmë milioni njerëz vizitojnë kopshtin zoologjik çdo vit.

Hapur

çdo ditë mars 09:00-17:00; Prill, Maj, Shtator dhe Tetor 09:00-18:00; Qershor, korrik dhe gusht 09:00-19:00; Nëntor, Dhjetor, Janar dhe Shkurt 09:00-16:00.

Hyrja

Hyrja në kopshtin zoologjik të Pragës kushton 200 CZK për të rriturit; fëmijët 3 deri në 15 vjeç do të paguajnë 150 CZK; të moshuarit mbi 70 vjeç vetëm një shenjë 1 CZK. Ekziston edhe një mundësi për të blerë një biletë familjare e cila do t’ju kushtojë 600 CZK. Nëse qëndroni më gjatë në Pragë, mund të konsideroni një biletë njëvjeçare, për të cilën çmimet ndryshojnë.

Arritja atje

Mund të shkoni në kopshtin zoologjik me autobusin nr. 112 duke u nisur nga stacioni C i metrosë Nádraží Holešovice dhe të zbrisni në Zoologická zahrada, stacioni i fundit. Ekziston gjithashtu një lidhje direkte me kopshtin zoologjik nga Bohnice dhe Troja me autobusin nr. 236. Ekziston gjithashtu një linjë speciale falas e kopshtit zoologjik që shërben itinerarin Nádraží Holešovice – ZOO të shtunave, të dielave dhe festave nga 31 mars 2012. Autobusi ndalon në Nádraží Holešovice dhe ndalesa në kopshtin zoologjik. faqe interneti

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button