Tërheqjet Turistike

Pallati i Panairit

Ky pallat i madh i zymtë është vendi i Qendrës së Galerisë Kombëtare për Artin Modern dhe Bashkëkohor. Një ndërtesë shtatëkatëshe e ndërtuar në vitin 1928 nga Oldrich Tyl dhe Josef Fuchs është padyshim kryevepra e fundit funksionaliste e Pragës. Jo shumë e dukshme kur shikoni pjesën e jashtme, por qartë për t’u parë një herë brenda. Ekziston një koleksion i artit të shquar çek dhe evropian të shekullit 19-20.

Kjo ndërtesë e madhe me ballë xhami u përshkrua nga arkitekti i njohur modernist, Le Corbusier, si ‘të lë pa frymë’.

Ka katër kate, kështu që ju mund të kaloni lehtësisht një ditë të tërë këtu. Salla kryesore e ekspozitës përdoret për qëllimin e saj origjinal – panairet tregtare.

Adresa: Pallati i Panairit të Tregtisë, Dukelských hrdinů 47, Holešovice; Hapur: e martë – e diel 10:00-18:00. faqe interneti

Veletrzni Palace (The Trade Fair Palace)

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button