Pamjet më të mira të qytetit

Fakti që Praga shpesh referohet si “Qyteti i mijëra spiraleve” ju siguron që ju mund të shikoni disa pamje madhështore. Disa nga më të mirat janë:

Katedralja e Shën Vitus – Nëse mund t’ia dilni të ngjiteni në 287 shkallë deri në majë, ju do të shihni një pamje fantastike të tërë qytetit.

Kulla e Vëzhgimit në Kodrën Petrin – Kjo pikë vëzhgimi ofron pamje fantastike përtej Qytetit të Vogël dhe gjithashtu mundësinë për të pasur një shikim të shpejtë të majës më të lartë në Republikën Çeke – Snezka – në një ditë me dukshmëri të mirë.

Ura e Kullës së Qytetit të Vogël – Ofron pamje fantastike të Urës Charles, si dhe lumit.

Kisha Shën Nikolas – Kjo pozitë e favorshme do t’ju lejojë të përjetoni një panoramë 360 shkallës të tërë Qytetit të Vogël, Qytetit të Vjetër dhe lumit madhështor.

Kulla e Urës së Qytetit të Vjetër – E vendosur në lindje të Urës Charles, kjo ofron pamje të mahnitshme të tërë zemrës së Pragës.

Kulla e Komunës së Vjetër – Pamje të mahnitshme përmes Qytetit të Vjetër dhe lagjes, si dhe vendit të trombistit të cilit i ndihet instrumenti pas tingujve të Orës Astronomike.

Porta e Barutit – Kjo ofron një pamje të shkëlqyer të gjithë rrugës nga Porta e Barutit, kalon Kuvendin Komunal dhe drejt Qytetit të Vjetër.

Kulla Jindrisska – Nëse do të ngjiteni tek niveli i dhjetë, do të gjeni pamje fantastike të Lagjes kumbuese Wenceslas dhe më tutje. Restoranti këtu ofron gjithashtu një pamje fantastike.

Metronomi Letna– Ky është një vend pushimi i një ish-statuje në kujtim të Stalinit, por tani shtëpia e një metronomi gjigant me pamje fantastike.

Vysehrad – Ofron një pamje të gjithë rrugës së bashku me lumin në rrugën e tij duke u larguar nga Vysehrad.

Klementinum – Kjo kullë ka pamje që lejon një këqyrje 360 shkallësh të të gjithë qytetit.

Belvedere – Shikon gjithë rrugën nga tarraca e kopshtit deri tek urat në lumë.

Kampa Island – Shikon gjithë rrugën përmes Urës Charles dhe Qytetit të Vjetër

Hotel U Prince – Pamja nga kafeja në majë të çatisë së kësaj ndërtesë është thjesht një gëzim të shikohet, duke shfaqur Pragën në tërë lavdinë e saj.

Pallati i vjetër mbretëror – Pamjet jugore të kësaj ndërtese janë të mahnitshme dhe shtrihen për milje të tëra.

Pamjet më të mira të qytetit

Restorantet

Kur vizitoni Pragën, ka disa restorante që do t’ju ofrojnë pamje fantastike të qytetit duke përfshirë BellavistaTerasa U Zlaté Studně (Terrace at the Golden Well), Boat Hotel Matylda RistoranteKampa ParkLetenský zámeček (Letná Beer Garden), Coda at the Aria HotelTerasa Hotel U PrinceGinger & FredVilla RichterGrosseto Marina Ristorante dhe Hergetova Chhelna. Nëse po kërkoni pak romancë gjithashtu Kampa Park, Palffy Palac dhe U Modre Kachnicky do t’i përshtaten faturës.

Pamjet më të mira të qytetit

Check Also

Katedralja Shën Vitus

Një udhë e ngushtë shpie në oborrin e tretë të kështjellës, dhe një pamje e papritur e një fasade të pamasë dhe tmerruese e Katedrales Shën Vitus që shquhet pak hapa më tutje. Në katedrale mund të hyhet përmes derës perëndimore të katedrales. Spiralet e Katedrale Shën Vitus, një strukturë gotike elegante frënge elegante por autoritare, lartësohet mbi ledhet e dheut. Është katedralja më e madhe e vendit dhe përbëhet nga disa kishëza anësore, piktura muri dhe gurë varri; mos të harrojmë dritaren me xham të ngjyrosur të bukur të qendrës