Tërheqjet Turistike

Kuvendi Komunal

Ndërtesa e Artit të Ri më e rëndësishmja e Pragës u ndërtua në mes viteve 1906 dhe 1912 dhe gjendet në vendndodhjen e ish-Pallatit të Oborrit Mbretëror. Është një ndalesë e famshme për vizitorët e zgjatur nga stolitë e arta të Artit të Ri, xhamat e ngjyrosur, skulpturat, dhe koncertet dhe ekspozitat e rregullta.

Kuvendi Komunal

Kuvendi KomunalHistorikisht, ndërtesa është përdorur si një kolegj ushtarak dhe shkollë për priftërinj, por në fund u shkatërrua dhe u zëvendësua nga qendra e tanishme kulturore me shumë salla ekspozitash dhe një auditor të projektuar nga A. Balasek. Më 28 tetor 1918 Kuvendi Komunal ishte skena e shpalljes së shtetit të pavarur të Çekosllovakisë. Në nëntor të vitit 1989 takimet në mes Forumit Civil dhe regjimit komunist u mbajtën këtu.

Salla SmetanaSalla Smetana, e vendosur në zemër të ndërtesës përdoret si një sallë koncertesh dhe sallë vallëzimi. Brendësia është e stolisur me punë nga artistët udhëheqës çek nga dekada erë e shekullit – më veçanërisht i famshmi Alfons Mucha. Kuvendi Komunal gjithashtu përmban disa salla më të vogla, salla konferencash dhe zyra di dhe salla për kafe dhe restorante ku vizitorët mund të çlodhen dhe të çmojnë dekorimin frymëmarrës të Artit të Ri.

Turnetë në Kuvendin Komunal

Kuvendi Komunal ofron turne të sallave ceremoniale të ndërtesës me përshkrim profesional. Vizitorët kanë një rast të veçantë të shohin salla të ndryshme dhe sallone, që në vit mirëpresin qindra ngjarje të rëndësishme shoqërore dhe kulturore – koncerte, ekspozita, pritje, ballo. Pjesë e turneut është gjithashtu një vizitë në Sallën Smetana, një salla ë famshme koncerti me një kapacitet ulësesh prej 1200, dhe organin origjinal të sallës, i cili është që nga periudha e Artit të lartë të Ri. Një përvojë e paharruar është Salla e Kryetarit të Komunës, e stolisur nga Alfons Mucha. Dekorimi i Mucha-s i kësaj salle prezanton një tërësi të rrallë dhe në mënyrë të veçantë e ruajtur artistikisht. Turnetë nuk organizohen rregullisht, për orarin mujor vizitoni faqen www.obecnidum.cz

Çmimi i hyrjes për turnetë me ciceron të rriturit/fëmijët është 270/220 koruna çeke;

I hapurzonat publike 7.30-23.

Artikuj të Lidhura

Back to top button