Tërheqjet Turistike

Břevnov Monastery

Břevnov MonasteryManastiri Břevnov (Břevnovský klášter) është një manastir benediktin i themeluar nga Princi Boleslav II dhe Shën Adalbert, peshkop i Pragës në vitin 993 pas Krishtit.

Emri i rrethit, Břevnov, i referohet “břevno”, ose një copë druri, që thuhet se shënonte vendin e themelimit. Manastiri Břevnov kishte një histori plot ngjarje. Ajo u mbyll nën sundimin komunist, por rifilloi aktivitetet e saj në 1990.

Ai përmban dëshmi të shumta të shumë shekujve të historisë së saj, duke përfshirë një kriptë të mbijetuar të hershme romane nga fillimi i shekullit të 11-të. Pamja e përgjithshme e manastirit dhe e kishës, megjithatë, është në stilin barok. Kisha e Shën Margaretës është një kryevepër barok e arkitektit Christoph Dientzenhofer. Ambientet e tij janë të shquara si nga përdorimi i hapësirës ashtu edhe nga dekorimet. Veprat e altarit janë vepër e piktorit të shquar çek barok Petr Brandt.

Vendndodhja: Marketská 28, Břevnov, Pragë 6;

Hapur : Prill-Tet Sat-Die 10, 2, 4; Nëntor-Mars Sat-Die 10, 2 ose me takim;

Turne : Sht. + Dielli. 10:00, 14:00 (janar – mars, nëntor, dhjetor); Shtu. + Dielli. 10:00, 14:00, 16:00 (prill – tetor).

Mbyllur në festat e Pashkëve dhe Krishtlindjeve. faqe interneti

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button