Kisha

Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Jakobit të Madh

Kjo kishë daton në shekullin e 13-të dhe ishte një përbërës origjinal i Manastirit Minorit të ndërtuar këtu. Një nga…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Lorencit

E vendosur në vendin e një kishe romane që daton në shekullin e 10-të, kjo kishë barok u restaurua në…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Françeskut Serafin e Asizit

Në 1233, Shën Agnes nga Bohemia themeloi spitalin e Shën Françeskut. Me kalimin e kohës, vëllazëria e françeskanëve u shndërrua,…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha Zoja e Borëve

Karli i katërt, një ditë pas ceremonisë së kurorëzimit të tij, rekomandoi një manastir karmelit në një kishë që përfundoi…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Břevnov Monastery

Manastiri Břevnov (Břevnovský klášter) është një manastir benediktin i themeluar nga Princi Boleslav II dhe Shën Adalbert, peshkop i Pragës…

Lexo më shumë »
Tërheqjet Turistike

Kisha e Zojës poshtë zinxhirit

Fillimisht kjo kishë është ndërtuar pas vitit 1158, falë vendosjes së zonës poshtë kalasë me Urdhrin e Shën Gjonit të…

Lexo më shumë »
Back to top button