Tërheqjet Turistike

Kisha e Shën Lorencit

E vendosur në vendin e një kishe romane që daton në shekullin e 10-të, kjo kishë barok u restaurua në mesin e viteve 1700. Ky projekt restaurimi ka formuar bazën e kishës që mund të shihet sot dhe është projektuar sipas të gjitha gjasave nga Kilian Ignaz Dienzenhofer dhe ndërtuar nga Ignazio Palliardi dhe nipi i tij me të njëjtin emër. Tiparet mbizotëruese të kishës janë padyshim tre kullat, ku kullat anësore janë 24,5 metra dhe kulla qendrore është 22,7 metra e lartë.

Ka disa pamje të ndryshme brenda kishës që njerëzit nga i gjithë rajoni vijnë rregullisht për të parë, si skulptura e Shën Lorencit nga J. Lederer dhe altari, i cili është pikturuar nga JC Monnoto dhe tregon Martirizimin e Shën Lorencit. Ndonëse e mbyllur midis viteve 1784 dhe 1840, kisha është rishenjtëruar që nga mesi i viteve 1800.

Që nga viti 1994 kisha i është dhënë me qira Kishës së Vjetër Katolike, dhe në vitin 1995 ajo u ngrit në pozitën e katedrales.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button