Tërheqjet Turistike

Rruga Mbretërore

The Royal Route - Silver LineRruga Mbretërore është e vështirë të humbasë në Pragë pasi është shënuar me një shigjetë argjendi që mund të shihet në trotuar dhe mban mbishkrimin, “Vija e Argjendtë”. Shtegu fillon në Kullën e Pluhurit përballë Shtëpisë Komunale dhe zbret në rrugën Celetná dhe në Sheshin e Qytetit të Vjetër . Emri vjen nga procesionet e kurorëzimit të mbretërve bohemianë, të cilat filluan me George of Podebrady në 1458. Kjo rrugë bën një shëtitje të mrekullueshme përgjatë qendrës së Pragës, ku vizitorët mund të shohin arkitekturën gotike, barok, rilindjen, artin e ri dhe kubist.

Përgjatë rrugës Celetná , vizitorët mund të shohin pamje të hollësishme, të tilla si shtëpitë me murale që të lënë pa frymë. Ka gjithashtu mundësi të shumta blerjesh, duke përfshirë ato në të cilat mund të gjeni kristal, lodra, gdhendje prej porcelani dhe druri të lë pa frymë.

Përgjatë rrugës, madje mund të vazhdoni duke kaluar Sheshin e Qytetit të Vjetër deri në Urën e Karlit ; ndërsa gjatë rrugës, ju mund të shijoni shfaqje live nga muzikantë të xhazit dhe të keni një karikaturë të bërë nga artizanët vendas.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button