Tërheqjet Turistike

National Theatre

Teatri Kombëtar (Národní Divadlo) në Pragë është mishërimi i vullnetit të kombit çek për identitetin dhe pavarësinë e tij kombëtare. Koleksionet e parave midis masave të gjera të popullit e lehtësuan ndërtimin e saj. Pra, vendosja ceremoniale e gurthemelit më 16 maj 1868, ishte e barabartë me një demonstratë politike gjithështetërore.

Sot Teatri Kombëtar përbëhet nga tre ansamble artistike – opera, baleti dhe dramë – të cilat alternohen në shfaqjet e tyre në godinën historike të Teatrit Kombëtar, në Teatrin e Estates dhe Teatrin Kolowrat. Të tre ansamblet artistike zgjedhin repertorin e tyre nga trashëgimia e pasur klasike dhe autorët vendas që përqendrojnë vëmendjen e tyre në prodhimin modern botëror.

Në repertorin e saj janë rreth 60 shfaqje. Operat janë kryesisht klasike. Më të njohurat janë operat e Dvořák, Jaccobin dhe Rusalka, Rigolleto e Verdit, Aida dhe La Traviata, kompozimet e Smetanës dhe shumë e shumë të tjera. Baletet përfshijnë Mowghli nga Svoboda, Romeo dhe Julia nga Prokofjev, Carmen, Hirushja dhe vepra të përshtatura nga Shekspiri, Çajkovski etj.

Vendndodhja: Teatri Kombëtar, Národní třída 2, New Town

Çmimet e biletave: variojnë nga 350 CZK në 1000 CZK.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button