Qytet i vjetërTërheqjet Turistike

Church of Our Lady before Tyn

Church of Our Lady before Tyn

Kjo kishë gotike krenohet me kulla spektakolare binjake 80 metra të larta dhe mund të shihet nga milje përreth, së bashku me kullën e bashkisë së vendosur përballë ndërtesës. Kisha u ndërtua në shekullin e 14-të dhe ishte vendi kryesor i adhurimit për tregtarët e huaj që vizitonin qytetin. Kisha ka një lidhje masive me kauzën Hussite, dhe shumë pjesë të historisë nga kjo epokë mund të mësohen kur vizitoni këtë pikë referimi spektakolare.

Brenda kishës mund të shihet kryesisht dekorim i shekullit të 15-të, me një foltore prej guri gotik dhe statuja të Shën Gjonit, Virgjëreshës Mari dhe Tyn Madonna-s me fëmijën, kjo e fundit mendohet të jetë mbi 550 vjeç. . Pjesa më mbresëlënëse e brendshme zakonisht konsiderohet tenda mbi varrin e peshkopit Lucian të Mirandola, të cilën Matej Rejsek e krijoi në fund të shekullit të 15-të. Ka gjithashtu statuja në kishë të krijuara nga artistë dhe skulptorë të tillë të famshëm si Jan Jiri Bendl dhe piktura nga artistë si Skreta – si altari kryesor i Ngjitjes së Virgjëreshës Mari dhe altari i Shën Barborës.

Një nga zonat më të vizituara të kishës është, pa dyshim, varri i bukur me një portret të astronomit dhe astrologut të njohur Tycho de Brahe, i cili punonte në oborrin e famshëm të Rudolf II.

Vendndodhja: Sheshi i Qytetit të Vjetër ; Shërbimet: E mërkurë-Shtunë në 18:00, Die 9.30 dhe 21:00 (hyrja për grupet vetëm me marrëveshje të mëparshme); Hyrja : falas.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button