Tërheqjet Turistike

John Lennon Wall

Gjatë viteve 1980, John Lennon u bë simboli për të gjithë protestuesit çekë antiqeveritar, teksa ata shkarravitën tekstet e tij dhe slogane të tjera politike në këtë mur tashmë me famë botërore. Nga thëniet e famshme si “i jep paqes një shans” përmes ndjenjave personale nga individët që jetonin në këtë periudhë, muri ishte një kujtesë e duhur se si ishin gjërat dikur.

John Lennon Wall

Qeveria e zbardhi murin në vitin 1998 dhe shumë kishin frikë se muri do të humbiste kuptimin dhe rezonancën e tij politike, por kjo nuk ndodhi. Njerëzit vazhduan të grafitonin murin, dhe tani është kthyer në atë se si dukej dikur dhe është ende një kujtues i fuqishëm i së kaluarës.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button