Tërheqjet Turistike

Pallati i Sternbergut

Pallati i Sternbergut është i hapur për publikun pas rindërtimit të tij në vitet 2002 dhe 2003. Pallati ka të vendosur ekspozitën e përhershme të Artit të vjetër evropian barok (Koleksion i mjeshtërve të vjetër), për shembull piktura nga El Greco, Rembrandt (portreti i shkollarit në studimet e tij në 1634) dhe Rubens. Prona më madhështore e galerisë është Ahengu i Kurorave Bojëtrëndafili i Albrecht Durer (1506), i siguruar nga perandori Rudolph II pasi që ai paraqet një nga stërgjyshërit e tij, Maximilian I. Punë tjera janë nga Geertgen tot Sint Jans, Jan Gossaert dhe The Brueghels, baba dhe bir. Kabineti kinez dhe dy punët e shkëlqyera spanjolle,, Koka e Krishtit e El Greco-s dhe portreti nga Goya of Don Miguel de Lardizabal janë gjithashtu interesante. Punët e renesancës italiane përfaqësohen nga Andrea della Robbia, Sebastiano del Piombo dhe Pietro delta Francesca. Ky pallat barok i shekullit 17 u ndërtua për Kontin Wenceslas Sternberg (në mes vitit 1698 dhe 1707).

Vendi: Štemberský palác, Praha 1 – Kalaja e Pragës, Hradcanske namesti 15

I hapur: E martë – e diel 10-18

Çmimi i hyrjes: Biletë e plotë: 150 koruna çeke; biletë e ulur 70 koruna çeke; biletë familjare 200 koruna çeke; falas e mërkura e parë e muajit

[mappress mapid=”23″]

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button