Tërheqjet Turistike

Kulla e televizionit Žižkov

Kulla e televizionit Žižkov është struktura më e papëlqyer dhe më e lartë e Pragës, e lartë shtatëqind e nëntë këmbë (dyqind e gjashtëmbëdhjetë metra). Nga afër, është një stil imponues, post-modern i dizajnit arkitekturor i karakterizuar nga imazhi shqetësues i statujave të shumta gjigante të foshnjave që ngjiten në anët e tij, të krijuara nga projektuesi David Černý.

Duke filluar nga vitet 1970, deri në bllokimin e transmetimeve televizive të Gjermanisë Perëndimore, kjo kullë ka qenë plotësisht funksionale vetëm që nga vitet 1990. Ndërsa e ndërtonin atë, komunistët vendosën të shkatërronin disa nga një varrezë lokale çifute që ishte shfaqur në atë zonë nga 1787 deri në 1891; në veriperëndim të kësaj kulle, megjithatë, një pjesë më e vogël e kësaj varreze ende mbijeton.

3 bishtajat e vendosura drejtpërdrejt nën kuvertën e sipërme të kullës përdoren për aparate që lidhen me qëllimin kryesor të strukturës dhe nuk janë të aksesueshme për publikun e gjerë. 6 bishtajat që kanë mbetur janë të arritshme për turistët, dhe më e larta prej tyre ka zona vëzhgimi në treqind e njëzet e tetë këmbë (njëqind metra), duke ofruar pamje mahnitëse të Pragës dhe zonave përreth saj.

Për të arritur këtë kullë, kapni trenin e metrosë për në Jiřího z Poděbrad, më pas ecni në verilindje për dy blloqe – është e vështirë të mos e shihni. www.tower.cz

 

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button