Home / Tërheqjet Turistike / Ora astronomike

Ora astronomike

Ora astronomikePjesa më e famshme e kullës është ora e kuvendit komunal. Ora Astronomike e Pragës është një nga orët më të vjetra dhe më të shtjelluarat që është ndërtuar ndonjëherë. Së pari u instalua në vitin 1410 dhe më vonë ora u rindërtua nga Master Hanus në vitin 1490. Ora përbëhet nga tre përbërës kryesor: fusha astronomike, që përfaqëson pozitën e diellit dhe hënës në qiell dhe shfaq hollësi të ndryshme astronomike, “Shëtitja e Apostujve”, një mekanizëm ore tregon çdo orë figurat e Apostujve dhe skulpturave tjera lëvizëse dhe një fushë kalendarike me medaljone që përfaqësojnë muajt.

Turma të mëdha mblidhen mjaft para kohe për të shikuar këtë shfaqje. Gjatë ditës, nga ora 9 deri në 21, ora performon për kohën. Figura e Vdekjes i bije një zileje dhe 12 Apostujt paraqiten lart. Një gjel këndon dhe koha mbaron për turkun, i cili tund kokën e tij në mosbesim, Koprracin, që shikon çantën e tij me flori, dhe Kotësinë, që e admiron vetveten në pasqyrë.

Vizitorët gjithashtu mund të ngjiten brenda tek kulla e orës për një pamje mbresëlënëse të majave të kuqe të çative të qytetit.

Ora astronomike

Check Also

Pamjet më të mira të qytetit

Fakti që Praga shpesh referohet si “Qyteti i mijëra spiraleve” ju siguron që ju mund të shikoni disa pamje madhështore. Disa nga më të mirat janë: Katedralja e Shën Vitus – Nëse mund t’ia dilni të ngjiteni në 287 shkallë deri në majë, ju do të shihni një pamje fantastike të tërë qytetit.