Tërheqjet Turistike

Shtëpia e vallëzimit

Shtëpia e vallëzimitShtëpia e Vallëzimit, me nofkën ‘Fred dhe Ginger’ është një ndërtesë zyrash në qendrën e qytetit të Pragës. U ndërtua në vitin 1997 nga arkitekti çek me origjinë kroate Vlado Milunic në bashkëpunim me arkitektin amerikan Frank Gehry. U ndërtua në një ngastër të lirë në anën e parme të lumit, pranë një ndërtesë të zotëruar nga dramaturgu çek dhe ish-presidenti Vaclav Havel, ku mbështetja e fortë për arkitektura kryesuese ishte e dobishme për të pasur një plan të diskutueshëm të miratuar dhe të ndërtuar. I njohur në çekisht si Tancici dum (‘Shtëpia e Vallëzimit’), shtëpia paksa i ngjan një çifti vallëzuesish dhe duket, pa u ndeshur me ndërtesat neobaroke, neogotike dhe të Artit të Ri për të cilat Praga është e famshme. Ka një restorant francez të vlerësuar me çmim të lartë në çati me pamje të madhërishme. Qiraxhinjtë e ndërtesës përfshijnë disa ndërmarrje shumë-kombëtare.

Vendi: Rasinovo nabrezi 80 (hipni në tramvajin 17 ose 21).

Artikuj të Lidhura

Back to top button