Tërheqjet Turistike

Karolinum

I themeluar nga Perandori Charles IV më 7 Prill 1348, Karolinum është universiteti më i vjetër në veri të Alpeve dhe ende i shërben qëllimit të tij origjinal. Për fat të keq, vetëm pak u ruajt nga ndërtesa origjinale (një dritare e bukur gjiri, për shembull), por oborri u rindërtua në stilin gotik pas vitit 1948. Mijëra studentë gjermanë u larguan nga universiteti në 1420 kur predikuesi reformator Jan Hus u bë rektor.

Karolinum

Detaji më i mrekullueshëm nga struktura origjinale gotike është kjo dritare oriel, përballë Teatrit Estates, me gargoylat e tij të shumta dhe krijesat fantastike të gdhendura ndërlikuar.

Sot Universiteti Charles ka objekte në të gjithë Pragën. Karolinum strehon vetëm disa zyra të fakultetit të mjekësisë, Klubin e Universitetit dhe ceremonitë e rastësishme akademike (ceremonitë zhvillohen këtu në Aula Magna). Dritarja gotike e harkut përdoret shpesh si simboli i Universitetit. Ka një galeri në katin e parë.

Adresa: Zelezna 9, Prague 1, 110 00; Pranë stacionit Mustek (Linjat A, B) Qytetin e Vjetër

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button