Tërheqjet Turistike

Rudolfinum

Ky vend paraqet një program të larmishëm të muzikës klasike. Rudolfinum, i ndërtuar midis 1876 dhe 1884, është një shembull i jashtëzakonshëm i stilit të neo-rilindjes çeke. Ndërmjet luftërave, ndërtesa u përdor si parlament. Por sot, Rudolfinum përdoret për qëllimin e tij origjinal – duke pritur ekspozita arti dhe programe të ndryshme koncertesh dhe festivale gjatë gjithë vitit, duke përfshirë Pragën Proms dhe Festivalin Ndërkombëtar të Muzikës Klasike. Këtu luhen koncerte të rregullta nga Orkestra Filarmonike Çeke, e cila ka vendbanimin e saj këtu. Salla e madhe quhet Salla Dvorak dhe përdoret për recitale të mëdha. Salla e vogël quhet Salla e Sukut dhe përdoret për vokale dhe instrumente soliste. Madhështia e brendshme, ndërtesa në tërësi dhe standardi i lartë i vetë koncerteve e bëjnë një mbrëmje këtu të vlefshme. Ndërtesa strehon gjithashtu Galerinë Rudolfinum , e cila organizon ekspozita të artit bashkëkohor.

Vendndodhja: Alešovo nábřeží 12, Qyteti i Vjetër

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button