Planifikimi i udhëtimit tuaj

Praga është shumë e njohur, që do të thotë se rrugët përreth pamjeve kryesore janë të mbushura me turistë për pjesën më të madhe të vitit. Kohët më të mira për t’u vizituar, për sa i përket motit, janë maji dhe shtatori. Muajt e dimrit mund të jenë shumë të ftohtë në Pragë.

Planning Trip to PraguePraga është e zënë pothuajse gjatë gjithë vitit, përveç janarit dhe shkurtit, të cilët janë ndoshta muajt më të qetë të vitit. Por edhe pse Praga është një destinacion popullor, Praga ka shumë hotele dhe lehtësira të tjera për të akomoduar turma turistësh, edhe nëse nuk bëni një rezervim dhe nuk paraqiteni atë ditë. Megjithatë, rekomandohet fuqimisht që të bëni kërkimin tuaj dhe të rezervoni shtratin tuaj përpara mbërritjes, të paktën kur bëhet fjalë për çmimin.

– Nëse dëshironi të merrni pjesë në një koncert të caktuar të operës ose muzikës klasike, ju këshillojmë që rezervimi dy ose tre javë përpara duhet të jetë kohë e mjaftueshme.

– Në përgjithësi, shumica e atraksioneve turistike nuk janë me bileta dhe në shumicën e rasteve, ju duhet të blini bileta vetëm ditën.

– Kur bëhet fjalë për rezervimin e restoranteve, zakonisht është mirë nëse telefononi një ose dy ditë përpara, ose edhe në mëngjesin e së njëjtës ditë. Përjashtim mund të bëhet gjatë festave të Vitit të Ri, Ditës së Shën Valentinit ose festave të Pashkëve, kur mjafton një javë përpara.

– Nëse udhëtoni në Pragë me disa linja ajrore me kosto të ulët, është ndoshta e vetmja pjesë e udhëtimit tuaj ku më herët do të thotë më e lirë, për sa i përket prenotimit të biletave.

Çfarë të Paketoni

Packing Tips, What to Pack

Pothuajse gjithçka që ju ka të ngjarë të keni nevojë, duke përfshirë tualetin, ilaçet dhe kozmetikën, janë shumë lehtësisht të disponueshme në Pragë. Veshjet e rastësishme duhet të përshtaten me shumicën e rasteve. Në verë, merrni veshje të lehta, por përgatituni për dush dhe sillni një shtresë të ngrohtë në rast se është e freskët në mbrëmje. Në pranverë dhe në vjeshtë këshillohet një pallto apo xhaketë e trashë. Në dimër, paketoni me rroba të ngrohta sepse mund të jetë shumë ftohtë dhe temperaturat janë zakonisht nën 0°C. Për shkak se moti i Pragës është mjaft i lagësht dhe i paparashikueshëm; cadra, mushama dhe xhamat nevojiten pothuajse gjatë gjithë vitit për t’u mbrojtur nga reshjet e papritura (por mund të blihen edhe nga shumë dyqane sapo të mbërrini).

Priza e përshtatësit të udhëtimit

Republika Çeke ka priza standarde evropiane me 220 volt. Nëse po merrni me vete një karikues telefoni ose karikues kamere dixhitale, sigurohuni që të blini një prizë ose përshtatës evropian.

Back to top button