Udhëzues

EyeWitness Prague GuidebookTë njohësh Pragën dhe të planifikosh pa një udhërrëfyes të duhur nuk është e lehtë. Shumica e udhëtarëve do të jenë plotësisht mirë duke përdorur udhëzuesin falas të ” Zbuloni Pragën ” që mund të shkarkohet nga faqja jonë e internetit ose të merret nga shoferi juaj kur rezervoni me “Transfertat e Aeroportit të Pragës”. Udhëzues të tjerë falas për shkarkim përfshijnë Prague in Your Pocket (Udhëzuesi juaj thelbësor) nga Prague City Tourism ose Guide InYourPocket .

Udhëzuesit e printuar falas mund të merren gjithashtu nga disa recepsione hotelesh ose qendra informacioni turistik. Problemi i vetëm është se shumica e atyre librave të mirë falas nuk përfshijnë shumë informacione të vlefshme, por janë plot me reklama.

Nëse po planifikoni të largoheni nga Praga në qytete të tjera ose të qëndroni më gjatë në Pragë, ose keni nevojë për informacion më të detajuar rreth Pragës, mund të jetë një ide e mirë të blini gjithashtu një libër udhëzues profesional. Në fund të fundit, një bakshish për kursimin e parave në një nga këto libra shpesh mund të shlyejë shumën që keni paguar për të në fillim! Ka disa opsione të mira, me më të mirat e renditura më poshtë:

Planet i vetmuar

Udhëzuesi Lonely Planet për Republikën Çeke dhe Udhëzuesi për Republikat Sllovake dhe Pragë janë të gjitha të shkëlqyera dhe përmbajnë shumë informacione dhe harta të dobishme. Ato janë shkruar të gjitha nga studiues anglezë dhe mund të blihen nga shumica e librarive të mira, qoftë online ose offline.

Udhëzuesi i Time Out “Pragë”

Ky është një udhëzues i mirë për të gjitha hotelet dhe restorantet në Pragë dhe opsionet argëtuese. Nuk është i shkruar aq mirë sa Lonely Planet dhe është gjithashtu më i shtrenjtë; Unë do ta rekomandoja atë vetëm për njerëzit që kërkojnë të shoqërohen shumë kur vizitojnë kryeqytetin e Republikës Çeke.

Lonely Planet Prague Guidebooke Frommer-it

Ky është një udhëzues më shumë për udhëtarët e moshuar dhe për njerëzit që kërkojnë të bëjnë një jetë të lartë. Kjo për shkak se nuk ka shumë këshilla për kursimin e parave që gjenden në faqet e këtij udhëzuesi – definitivisht jo për ata me buxhet.

Udhëzues Michelin

Këta libra të gjelbër janë të vegjël dhe për këtë arsye të shkëlqyera për t’i mbajtur me vete. Ato përmbajnë harta të shkëlqyera dhe të gjitha informacionet e rëndësishme, megjithëse janë të shkruara në një stil jo veçanërisht argëtues. Për një lexim pak më të thellë, provoni në vend të kësaj udhëzuesit blu.

Udhëzues i përafërt për në Pragë

Ky është një udhëzues vërtet i thelluar dhe i përsosur për ata që duan të dinë gjithçka për qytetin, jo vetëm se ku të qëndrojnë dhe ku të hanë. Do të mësoni gjithçka për politikën dhe historinë e qytetit, por ka edhe elementë praktikë, si disa harta të shkëlqyera.

Dëshmitar okular

Udhëzuesit e dëshmitarëve okularë janë të mëdhenj, por në fakt nuk ju tregojnë shumë informacion. Kjo është për shkak se ato janë të mbushura me ngarkesa dhe ngarkesa fotografish dhe grafika të tjera. Mos u shqetësoni për të blerë një të tillë, por hidhni një vështrim përmes një të tillë nëse ju jepet mundësia.

Back to top button